Vaccinurile ARNm anti-Covid cresc semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace, arată un studiu realizat în SUA
Cercetătorii au folosit testul PLUS Cardiac (GD Biosciences, Inc, Irvine, CA), o analiză validată clinic a mai multor biomarkeri proteici care generează un scor care prezice riscul pe 5 ani (procent de șansă) de apariție a unui sindrom coronarian acut (SCA). Odată cu apariția vaccinurilor ARNm anti-Covid-19 de la Moderna și Pfizer, la majoritatea pacienților au avut loc schimbări dramatice în scorul PULS.
Un total de 566 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 28 și 97 de ani, număr echivalent de femei si bărbați, monitorizați într-un program de cardiologie preventivă, au făcut câte un nou test PULS la 2 până la 10 săptămâni după a doua doză a vaccinului anti-Covid și a fost comparat cu scorul PULS anterior efectuat cu 3-5 luni înainte de vaccinare.
Linia de bază IL-16 a crescut de la 35 = / – 20 peste normă la 82 = / – 75 peste normă, post-vacccinare; sFas a crescut de la 22 +/- 15 peste normă la 46 = / – 24 peste normă, după inoculare; HGF a crescut de la 42 +/- 12 peste normă la 86 +/- 31 peste normă.
Modificările au dus la o creștere a scorului PULS de la 11% la 25% în privința riscul de a dezvolta SCA (criza cardiaca) la 5 ani. La momentul prezentului raport, modificările persistă cel puțin 2,5 luni după a doua doză de vaccin. Concluzionăm că vacurile ARNm cresc dramatic inflamația în endoteliu și infiltrarea celulelor T în mușchiul cardiac și pot explica observațiile de tromboză crescută, cardiomiopatie și alte evenimente vasculare după vaccinare.
Sursa: American Heart Association
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook