Unii pacienți Covid refuză să creadă în existența virusului, chiar și după ce ajung în stare foarte gravă. „Nu este real, nu există”

„Ei spun că trebuie să existe un alt motiv pentru care sunt bolnavi”. O asistentă americană care lucrează în statul Dakota de Sud a atras atenția supra unei situații recurente din spitalul ei: pacienți aflați în stare gravă din cauza Covid-19 refuză să accepte faptul că sunt contaminați.

Acești pacienți „spun că trebuie să existe un alt motiv pentru care sunt bolnavi. Te insultă și te întreabă de ce trebuie să porți toate aceste ‘lucruri’ [echipament de protecție sanitară], pentru că nu există Covid, nu este real”, se plânge ea pe Twitter.

Asistenta a explicat situația luni, într-un emisiune difuzată de CNN. Ea spune că unii oameni sunt convinși că au gripă, pneumonie sau chiar preferă să se gândească la cancer, decât să creadă că au Covid-19 și că epidemia este reală, chiar și după ce au fost testați pozitiv.

Refuzul de a-și contacta familia înainte de a muri

„Am scris pe Twitter pentru că nu este un caz singular”, ci o situație repetată, explică ea la CNN.

Ea menționează că acești pacienți, uneori în stare gravă, mor fără să-și fi contactat rudele, convinși că viața lor nu se va încheia, deoarece nu sunt infectați, potrivit lor. „Ultimele lor cuvinte înainte de a muri sunt „acest lucru nu se poate întâmpla, nu este real ”, a spus ea.

„Ar trebui să-și petreacă acele momente comunicând cu familiile lor.. în schimb, sunt plini de furie și ură”, spune asistenta. „Când încercăm să discutăm cu ei, îi întrebăm dacă le putem suna familia, copiii, soția, prietenii și ei spun ‘nu, pentru că îmi voi reveni’, și noi observăm nivelul tot mai scăzut de oxigen…”.

Un „film de groază fără sfârșit”

Ea explică faptul că, evident, nu toți pacienții cu Covid-19 reacționează în acest fel și reamintește că ajutorul cetățenilor în lupta împotriva epidemiei, prin purtarea unei măști, prin respectarea gesturilor de protecție și distanțarea, este esențial.

Asistenta descrie situația actuală ca fiind un „film de groază care nu se termină niciodată”. Ea provine dintr-un oraș cu 600 de locuitori, în timp ce Dakota de Sud – un stat afectat în mod deosebit de epidemie – are 644 de decese, potrivit ultimului raport al Universitații Johns Hopkins. „E ca și cum tot orașul meu ar fi fost șters de pe hartă”.

Exit mobile version