Unele școli americane au anulat festivitățile de Halloween, pe motiv că discriminează elevii de culoare
Unele școli din SUA au anulat festivitățile de Halloween, sub pretextul că sărbătoarea este nedreaptă față de copiii săraci și unele minorități culturale sau rasiale marginalizate. Nu trece o singură zi fără un eveniment, o producție culturală sau artistică, ceva sau cineva care să treacă prin furcile wokism-ului, nouă ideologie a stângii radicale americane care se răspândește încet, dar sigur, în mentalitatea occidentală, prin revizionism istoric și cancel culture.
Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai mult wokism-ul extinde lista neagră a lucrărilor, evenimentelor, personalităților incriminate sau pur și simplu suspectate de rasism peste care coboară cenzura. Ultima victimă: petrecerea de Halloween.
Elevii de culoare ar fi marginalizați
La începutul lunii octombrie, unele școli americane au anunțat anularea tradiționalei Zile a Morților. Este cazul, de exemplu, unei școli primare din Seattle, Școala Elementară Benjamin Franklin Day, care nu a organizat în acest an celebra „Paradă a dovleacului”, care era foarte apreciată de copii. Directorul școlii, Stanley Jaskot, consideră că anularea era necesară pentru ca școala să rămână fidelă politicii sale de incluziune.
Jaskot explică faptul că este de datoria lui să nu „marginalizeze studenții de culoare care nu sărbătoresc”. Apoi dezvăluie că ei se exclud în mod voluntar. Dar nu contează dacă această retragere le aparține și este rezultatul unei alegeri individuale: totul se întâmplă ca și cum vina ar fi colectivă și acea includere ar putea avea loc doar prin anulare.
Mai multe școli din Michigan au anulat festivitățile, invocând argumentul dreptății sociale, după ce au remarcat că unii copii din familii sarace au venit la școală fără sa fie deghizați. Dar din spatele acestor justificări de fațadă iese iveală un argument masiv și formidabil în materie de intimidare morală: acela al luptei împotriva „rasismului sistemic” și al procesiunii sale de stereotipuri și discriminări rasiale care sunt ancorate structural în societatea și cultura americană și, în general, în cultura occidentală.
Să ne amintim că, înainte de a deveni o acțiune comercială, Halloween-ul era un festival tradițional, adânc înrădăcinat în obiceiurile nord-americane după sosirea coloniștilor irlandezi care au adus în bagaj acest obicei celtic menit să alunge spiritele deghizându-se și organizând focuri de tabără. Potrivit grilei de citire a fanatismului woke, care interpretează lumea în termeni rasiali, Halloween-ul este trăit ca o tradiție importată de albi și impusă minorităților care nu împărtășesc acea cultură.
Cu alte cuvinte, este văzut ca manifestarea „privilegiului alb” și, prin urmare, prea ofensator pentru minorități, Halloween-ul trebuie să fie sacrificat pe altarul wokismului! Din respect pentru diversitatea culturilor și pentru a promova justiția rasială, sărbătoarea trebuie ștearsă pur și simplu.
Gata cu glumele
În epoca wokismului, nu mai este posibil sa ne îmbrăcam cu orice pentru distracție. Deghizarea este o problemă serioasă, iar unele costume sunt adecvate, altele nu. Liga anti-defăimare, ADL, i-a îndemnat pe părinți să „lumineze mintea copiilor lor cu privire la bogăția moștenirii culturale native americane”, dacă doresc cu adevărat să se îmbrace în indieni.
Printre cele mai populare costume din acest an nu găsim nici măcar umbra unei pene de indian! Potrivit căutarilor Google, americanii au preferat costumele personajelor de film precum Harley Quinn, eroina filmului „Suscide squad”, interpretată de Margot Robbie.
Sursa: Caseur
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook