În Argentina, bisericile pot găzdui doar 10 persoane în acest moment.
În provincia Santa Fe din Argentina este mai bine să ai un bar decât o biserică. Un preot local a înțeles acest lucru și a găsit o soluție inteligentă pentru a ocoli o situație pe care o consideră nedreaptă.
Începând cu 8 iunie, barurile și restaurantele din această provincie relativ neatinsă de coronavirus, au autorizație să se deschidă în anumite condiții. Pe de altă parte, bisericile pot primi doar 10 persoane în cadrul unei ceremonii.
„Barurile se pot deschide, magazinele se pot deschide, de ce suntem discriminați?”, întreabă Daniel Cattaneo, pastor în orașul San Lorenzo. Pentru a protesta împotriva acestor restricții inegale, a decis să facă un pas radical: să-și transforme biserica în bar.
Astfel, credincioșii stau la mese de bar răspândite în întreaga biserica, lumini colorate înfumusețează încăperea, iar pastorii deghizați în ospătari se plimba cu o tăvi printre „clienți”.
După cum relatează The Guardian, „barul de cult” seamănă perfect cu un bar ca oricare altul, cu excepția unui detaliu. Pe tăvi nu se află pahare cu bere sau alcool: doar biblii.
Și pastorul nu intenționează să se oprească aici. El intenționează să țină o „slujba drive-in” pe 14 iunie, a adăugat ziarul britanic, la care credincioșii din Biserica Comunidad Redentor vor putea participa din autovehiculele lor.
Argentina se descurcă bine
În ultimele zile, America Latină și America de Sud au fost lovite puternic de Covid-19, devenind noul epicentru al virusului. Argentina a evitat dezastrul impunând din timp măsuri dure de carantină – starea de urgență va fi extinsă până pe 28 iunie în unele orașe importante din țară.
Cu peste 28.500 de infectați și 785 de victime, țara de 44 de milioane de locuitori se descurcă relativ bine în comparație cu vecinii săi, Chile și Brazilia.
Apropierea geografică față de Brazilia face ca Argentina să se teamă de o explozie de cazuri și în cazul său. În plus, pentru autorități, bisericile rămân locuri unde virusul poate circula rapid. În timpul pandemiei lăcașele de cult au fost adevărate „focare”, în special în Statele Unite și Germania.