UK| Lucrătorii din domeniul medical primesc cursuri de prevenire a discriminării de la gruparea Black Lives Matter
Lucrătorilor Sistemului Național de Sănătate din Anglia (NHS) li se oferă cursuri de formare cu privire la mișcarea Black Lives Matter (BLM), în ciuda protestelor secretarului pentru sănătate împotriva „woke-ismului”, potrivit The Telegraph. Noile cursuri de diversitate disponibile pentru personalul de sănătate și îngrijire pe site-ul NHS People acoperă subiecte ca privilegiul alb, prejudecata inconștientă, „alianța autentică” și intersecționalitatea dintre rasă și gen.
Un curs intern consultat de The Telegraph, se referă la istorie, principii directoare și mesaje cheie ale controversatului grup BLM, și conține un link către un interviu cu fondatorii săi.
BLM este descrisă drept o mișcare „vindecătoare” care acționează pentru „eradicarea supremației albilor” și „obiectivul său principal este de a expune și a contesta acțiunile împotriva negrilor în multiplele sale manifestări”.
Filozofia BLM îi încurajează pe angajații NHS să evalueze critic practicile organizației, pentru a aborda barierele sistemice care au reținut și retrogradat asistente medicale la nivelurile inferioare ale ierarhiei de asistență medicală în ultimele zeci de ani, din cauza apartenenței rasiale.
Înțelegerea privilegiului alb
Alte module includ informații despre „ce este privilegiul alb” și „importanța înțelegerii privilegiului personal”.
Dezvăluirile vin după ce s-a aflat că directorul pentru diversitate al NHS, Prerana Issar, câștiga cu 35.000 de lire sterline mai mult decât directorul executiv al NHS, recent ieșit din funcție.
Potrivit datelor bancare, din 2019 până în 2020 Issar a câștigat între 230.000 și 235.000 de lire sterline – mai mult decât fostul ei șef, Sir Simon Stevens, sau decât premierul Boris Johnson.
Utilizarea banilor contribuabililor
Danielle Boxall, de la Alianța contribuabililor spune: „Contribuabilii se așteaptă ca banii lor fie folosiți pentru îmbunătățirea serviciilor NHS, nu să fie risipiți din cauza woke-ismului.”
„Există deja legi pentru a preveni discriminarea la locul de muncă, așa că nu ar trebui să fie necesare programe sau cursuri de genul acesta.”
The Telegraph dezvăluie că liderilor NHS li s-a spus într-o serie de seminarii că a vorbi cu „accent englezesc” este un exemplu de privilegiu.
În timp ce aproape o cincime din personalul NHS provine din minorități etnice, care reprezintă 14% din populația Marii Britanii, ele sunt subreprezentate în multe roluri superioare.
Un purtator de cuvant al NHS declară: „NHS continua să îmbunătățească recrutarea și retenția, asigurându-se că tot personalul se simte apreciat și sustinut”.
Sursa: The Telegraph
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook