Țările europene doresc un protocol comun de interzicere a vacanțelor la schi. Austria nu este de acord
Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că vacanțele la schi nu ar trebui să fie autorizate în această iarnă, din cauza pandemiei. „Nu ne putem permite să autorizăm vacanțele la schi”, a spus el într-un interviu acordat canalului de televiziune La7. El a mai anunțat că elaborează un protocol comun cu Angela Merkel și Emmanuel Macron.
Giuseppe Conte nu a exclus posibilitatea consolidării măsurilor în timpul sezonului de iarnă, referindu-se în special la călătoriile între diferite regiuni. Perioada de Crăciun necesită „măsuri ad hoc”, a spus el. Iar contactele sociale obișnuite în aceste perioada sărbătorilor nu vor fi posibile, avertizează el.
Austria se răzvrătește
Austria declară că nu vrea să audă despre propunerea italiană și protocolul comun de limitare a călătoriilor la schi în toată Europa. Ministrul austriac de Finanțe, Gernot Blümel, a reamintit că economia țării se bazează parțial pe industria turismului. Închiderea stațiunilor de schi ar avea ca rezultat o pierdere de 2,4 miliarde de euro din veniturile obținute în cele trei săptămâni de vacanță. „Dacă Uniunea Europeană dorește acest lucru, va trebui să compenseze pierderile cu până la 80%”, a spus el.
Fără schi în Bavaria, de Crăciun
Stațiunile din Bavaria rămân închise în timpul vacanței, pentru a preveni răspândirea Covid-19. „Pur și simplu nu putem avea o vacanță clasică la schi”, a declarat Markus Söder, liderul conservator al regiunii, care a cerut țărilor europene să facă același lucru.
Pârtiile din Bavaria sunt deosebit de populare în timpul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, atât pentru turiștii germani cât și pentru cei străini.
Söder a cerut, de asemenea, stabilirea unui acord european pentru a evita concurența neloială. „Aș prefera să avem un acord comun la nivel european: fără teleschiuri deschise, fără vacante (la schi) nicăieri”, a spus el.
El a încercat, în special, să-i descurajeze pe germani să călătorească în Austria, dacă țara ar decide să păstreze stațiunile deschise, amintindu-le că li se va impune o carantină de 10 zile la întoarcere. De fapt, Germania consideră Austria ca pe un teritoriu cu risc ridicat, în care virusul circulă activ
Evitați „un al doilea Ischgl”
„Nu este vorba de stimularea turismului în Austria”, a adăugat el. Obiectivul, a subliniat el, este de a evita „un al doilea Ischgl”, stațiunea austriacă de schi care la începutul anului 2020 a fost focar de infectare, contribuind la răspândirea virusului în toată Europa.
La fel ca alte țări europene, Germania se confruntă cu un al doilea val al epidemiei, cu o medie de aproximativ 13.000 de noi infectări zilnice, de la începutul lunii noiembrie, dar până acum a reușit să evite o izolare strictă.
Sursa: 7sur7
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook