Șeful departamentului de astronomie de la Harvard crede că Universul nostru a fost creat de o civilizație superioară
Suntem rezultatul unui experiment științific efectuat de o civilizație mult mai avansată? Universul nostru a fost creat într-un laborator? Sunt întrebări care îl preocupa pe șeful Departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard. Într-un articol publicat în revista Scientific American, Avi Loeb prezintă teoria conform căreia o civilizație cu tehnologie cuantică gravitațională avansată a reușit să se ridice la rangul de civilizație de clasă A și să creeze universul nostru.
Clasificarea civilizațiilor la scară cosmică face posibilă diferențierea progresului tehnologic al acestora. Avi Loeb amintește că „suntem o civilizație tehnologică de nivel scăzut, clasificată în clasa C la scară cosmică, deoarece nu suntem în stare să recreăm nici măcar condițiile de locuit ale planetei noastre când soarele va muri”.
O civilizație de clasă A are capacitatea tehnologică de a recrea condițiile cosmice care stau la originea existenței sale și, prin urmare, de a crea în laborator un univers, ca întreg.
O civilizație de clasă A creatoare de Universuri
Pentru profesorul de la Harvard, teoria este singura care poate unifica „noțiunea religioasă a unui creator cu noțiunea gravitației cuantice”. Însă cea din urmă vine împotriva raționamentului antropogen convențional, care este acela că universul a fost selectat pentru ca noi să existăm.
Ideea unui univers creat în laborator de o civilizație de clasă A ne retrogradează la un statut de „civilizație care este cosmologic sterilă”, deoarece este incapabilă să recreeze condițiile care au condus la existența sa.
Avi Loeb consideră că suntem departe de a progresa în clasificarea cosmică și mai aproape de a retrograda la rangul D, deoarece tehnologiile noastre declanșează schimbări climatice care ne distrug habitatul natural.
Sursa: Cnews
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook