Remdesivir este declarat ineficient împotriva Covid-19. Testarea tratamentului este încheiată

Studiul clinic european Discovery, care testează eficacitatea medicamentelor împotriva Covid-19, „încetează testarea remdesivir”, un tratament antiviral considerat inițial promițător, „din lipsă de dovezi ale eficacității sale”, anunță institutul francez Inserm (National Institute for Health and Medical Research).

Datele intermediare ale studiului, care au implicat 776 de pacienți, dintre care 389 au primit molecula dezvoltată în primă fază împotriva Ebola, arată o „lipsă de dovezi pentru eficacitatea remdesivirului, după 15 zile”. Recomandarea de a suspenda recrutarea pacienților pentru testarea terapeutică a remdesivir „a fost aprobată” de consiliul de administrație al Discovery Europe, precizează Inserm.

Tratament a fost considerat inițial foarte promițător, dar, pe 20 noiembrie, Organizația Mondială a Sănătății l-a scos de pe lista medicamentelor recomandate pacienților spitalizați cu Covid-19, deoarece nu previne decesul sau formele severe de boală.

Studiul Discovery, lansat în martie, complementar al studiului Solidarity, organizat de OMS, a testat și alte câteva tratamente abandonate, precum hidroxiclorochina și combinația de antivirale lopinavir / ritonavir.

Discovery își continuă studiile în 14 țări europene pentru a evalua o combinașie a doi anticorpi „monoclonali”, anticorpi sintetici care ar trebui să sprijine sistemul imunitar pentru a neutraliza coronavirusul, spune Inserm.

Până în prezent, foarte puține molecule și-au dovedit eficacitatea, în afară de familia corticosteroizilor, în special dexametazona. „Pe lângă utilizarea vaccinurilor, rămâne esențială găsirea de noi medicamente și furnizarea de dovezi solide ale eficacității acestora privind pacienții afectați de Covid-19”.

Sursa: DH.be

Exit mobile version