Proteste anti-poliție: Chase din desenul animat „Patrula Cățelușilor” ar putea fi concediat
În contextul protestelor împotriva violenței polițiștilor din Statele Unite, tot mai multe voci denunță modul pozitiv în care forțele de ordine sunt înfățișate la televizor. De data aste e vorba despre Chase, unul dintre eroii Patrulei Cățelușilor.
„A fost doar o chestiune de timp înainte ca protestele să vizeze Patrula Cațelușilor, desenul animat pentru copii, scrie The New York Times. În timp ce Statele Unite au fost de câteva zile scena mobilizărilor pentru denunțarea violenței polițienești care vizează populația de culoare, mai multe programe de televiziune sunt criticate pentru modul în care portretizează activitatea poliției.
Un serial inofensiv și, prin urmare, periculos
Acest serial de animație canadian, difuzat în mai multe țări, prezintă o patrulă de câini care ajută oamenii. „Aceasta este practic o scuză pentru a pune animalele de companie la volanul multor camioane frumoase”, rezumă The New York Times. Din Patrula fac parte Marshall, pompierul dalmatian, Rubble, un bulldog care lucrează în construcții. Și Chase, un baiat bun care latră “Chase se ocupă de caz » când salveză pisicuțe cu mașinuța sa.
Însă de săptămâna trecută, când contul oficial de Twitter al emisiunii a lansat un apel pentru ca „vocile negre să fie auzite”, abonații au pornit pe urmele lui Chase. „Eutanasiați câinele de poliție”, au spus ei. „Desființați patrula cățelușilor”. „Toți câinii merg la cer, cu excepția trădătorilor din Patrula Catelusilor.”.
Pe măsură ce protestele împotriva violenței poliției intră în cea de-a treia săptămână, acuzațiile se ridică și împotriva polițiștilor fictivi. Chiar și câinii de poliție cu inimă mare – sau poate mai ales câinii de poliție cu inima mare – din desenele animate sunt luați în vizor. Efortul de a denunța brutalitatea poliției înseamnă, de asemenea, interzicerea arhetipului polițist-bun, care e difuzat pe larg la televizor. „Patrula Cațelușilor” pare destul de inofensivă, dar acesta este ideea: mișcarea vrea ca publicul să înțeleagă faptul că polițiștii, de fapt, fac mult rău.
Săptămâna trecută, Tom Scharpling, producător executiv al „The Monk”, a criticat propriul său serial pe Twitter: „Dacă tu – așa cum a fost si cazul meu – ai lucrat la o emisiune TV sau un film în care poliția este înfățișată ca fiind adorabilă, atunci ai contribuit și tu la acceptarea faptului că polițiștii sunt implicit băieți buni.”. Griffin Newman, un actor care a apărut în două episoade din „Blood Bloods” în calitate de detectiv, și-a donat câștigurile în valoare de 11.000 de dolari unui fond de ajutorare, inspirând alți actori care au jucat polițiști să facă același lucru. Marți seară, „Cops”, emisiunea care arată suspecții ca „băieți răi” și care a dat naștere întregului gen de televiziune de reality-show polițist, a fost anulată după 32 de sezoane.
Articolul din New York Times a atras atenția fiului președintelui Trump, Eric și senatorului Ted Cruz. Ambii au replicat că o anulare ar fi „absurdă” sau „nebună”.
Mai mulți utilizatori de Twitter au subliniat că anularea Patrulei Cațelușilor a fost o glumă și nu ar trebui luată în serios.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook