Peste 300 de cercetători cer o strategie unică de combatere a epidemiei, în Europa

Europa are nevoie de o strategie unificată pentru a combate pandemia de coronavirus, atenționează un grup de oameni de știință internaționali în revista medicală The Lancet. Având în vedere frontierele deschise ale continentului, o țară nu poate menține numărul infectărilor scăzut de una singură, spun cercetătorii.

Acțiunea și obiectivele comune sunt esențiale, scrie grupul, condus de cercetătorul Viola Priesemann. „Dacă nu acționăm acum, sunt de așteptat valuri suplimentare de contaminare, ceea ce va duce la deteriorări suplimentare asupra sănătății, societății, locurilor de muncă și întreprinderilor”, avertizează oamenii de știință.

Ei propun o acțiune europeană puternică și coordonată pentru a limita numărul cazurilor noi zilnice la 7 / 100.000 de locuitori în fiecare săptămână, în toate țările europene. Viola Priesemann, cercetător al Institutului Max Planck pentru Dezvoltarea Științei din Goettingen, Germania, consideră că acest obiectiv ar putea fi atins în primăvară. „Reducerea trebuie sincronizată în toate țările europene și începută cât mai curând posibil. Sincronizarea va menține frontierele europene deschise”, potrivit grupului.

Odată ce numărul de contaminări este suficient de scăzut, restricțiile pot fi relaxate, într-un mod monitorizat, iar măsurile de atenuare precum purtarea unei măști, regulile de igienă și limitarea contactului vor trebui continuate și chiar îmbunătățite, pledează cercetătorii în apelul lor.

Continuitatea testării este necesară pentru a asigura detectarea imediată a oricărei creșteri a numărului de cazuri, în timp ce focarele locale necesită un răspuns rapid și riguros, cu restricții de călătorie, testare și eventual izolări locale, spun ei.

Peste 300 de oameni de știință din întreaga lume au semnat apelul.

Sursa: RTBF

Exit mobile version