Parc de la Distance – parcul care te ajuta să păstrezi distanțarea socială, dar și să meditezi, să-ți găsești echilibrul interior!
de Iulia Maria Pârlea
Cei care au experimentat această izolare în oraș, cu parcurile închise și absența spațiilor verzi accesibile, au suferit, cu siguranță, mai mult decât cei care locuiesc în mediul rural.
Acum, cei de la oraș au înțeles mai bine importanța contactului cu natura.
Pe lângă distanțarea sociala, ne-am văzut de asemenea lipsiți de posibilitatea de a petrece timp în natură.
Pentru asta, designerul austriac Chris Precht și fondatorul Studio Precht a proiectat Parc de la Distance. Este un spațiu urban verde care permite o plimbare de aproximativ douăzeci de minute printr-o structură formată din garduri vii și arbori dispuși în spirală, inspirată de amprentele mâinilor noastre și grădinile Zen japoneze.
Parcul permite să te plimbi singur, înconjurat de natură și liniște chiar și dacă te afli în oraș.
Proiectantul a dorit să își aducă contribuția pentru a crea un spațiu util în timpul pandemiei, dar și după.
Restricțiile de călătorie se diminuează, dar nu știm cât timp vom fi nevoiți să evităm adunările și să rămânem departe unii de ceilalți.
În plus, o blocare totală sau parțială ar putea fi repetată dacă infectările cresc din nou și s-ar putea lua măsuri similare în alte situații, de exemplu dacă apare un nou virus.
Oricum, chiar și în absența unor situații de urgență care ne impun să ne distanțăm fizic de ceilalți, în orașe haotice, aglomerate și zgomotoase, este posibil să avem nevoie de spații pentru a rămâne singuri, să ne relaxăm și să găsim liniște și pace în natură, la doar câțiva pași de casă.
„Există frumusețe în singurătate și în relația cu natura care adesea lipsește în oraș. Parcul nostru este proiectat ca un refugiu tăcut în care poți să te plimbi și să meditezi ”, explica Precht în relatarea proiectului său.
Parc de la Distance nu este un parc care să garanteze distanța față de ceilalți doar în perioadele de pandemie, ci și un loc în care poți găsi legătura cu natura și cu tine însuți, fiind singur și înconjurat de verdeață chiar și în oraș, pe un traseu simbolic spre centru.
„Există ceva fundamental în spirale. O cale spre centru. O cale către sine”a subliniat Precht.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook