Obiectele și suprafețele pe care rezistă coronavirusul

obiecte

Specialiștii spun că virusul COVID-19 poate rezista pe obiecte până la 24 de ore.

Mânerele ușilor, balustradele scărilor, butoanele de la lift. Sunt doar câteva dintre suprafețele pe care le atingem frecvent și care pot contribui la extinderea epidemiei.

Există însă și anumite lucruri personale pe care le folosim aproape în permanență și care ar putea deveni mijloace de transmitere.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în privința bancnotelor, care pot deveni surse de risc, deoarece au o arie de circulație foarte mare.

Folosirea telefonului poate fi riscantă?

Cercetătorii spun că ar fi nevoie ca telefonul să fie folosit de mai multe persoane pentru a reprezenta un mobil de transmitere.

În principiu, telefoanele nu sunt surse importante de transfer al virusului. Bineînteles, este importantă igiena personală, dar și cât de des îți cureți dispozitivul.

Ce alte suprafețe pot reprezenta un pericol?

Până în acest moment avem informații doar despre viruși asemănători, a căror evoluție a fost analizată anterior. COVID-19 pare să fie similar în acestă privință, spun oamenii de știință.

Suprafețele din metal sau plastic sunt cele pe care virusul rezistă cel mai mult. Bancomatele, ecranele cu senzori tactili amplasate în locuri publice, automatele de cafea și băuturi, cât și alte dispozitive folosite zilnic de multe persoane sunt posibile medii de transmitere.

Care sunt șansele să te infectezi de pe un obiect?

Medicii spun că nu există o regulă privind sursa de infectare. Totuși, șansele de a lua virusul de pe un obiect sunt reduse, atât timp cât respecți normele de igienă personală.

Riscurile sunt reduse dacă te speli cât mai des pe mâini cu apă și săpun. Mai important este să nu duci mâinile în zona feței, cu atât mai mult după ce ai atins diverse obiecte.

Ascultă mai multe aici!

Exit mobile version