Sudiul a fost lansat cu o săptămână înainte de intrarea în izolare și reprezintă cea mai de amploare cercetare legată de modul în care percep adulții măsurile de carantină, sfaturile din partea guvernului și impactul acestei perioade asupra stării fizice și mentale. Peste 70,000 de cetățeni au fost monitorizați, pe parcursul a 14 săptămâni.
Rezultatele au arătat că o treime dintre oameni preferă izolarea, 21% nu au o părere clară, iar 46% au fost nemulțumiți.
Predominant, persoane cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani au spus că s-au bucurat de această perioadă de carantină. În același grup se încadrează cei care locuiesc împreună cu alte persoane, cei care au venituri peste medie, cei care au copii și cei care au o stare psihică stabilă.
Întrebați dacă le va fi dor de izolare, 5% dintre respondenți au spus că foarte mult, în timp ce 36% au spus că nu vor regreta deloc această perioadă.
Raportul a evidențiat și modificări ale comportamentului de consum care afectează sănătatea. 40% dintre cei izolați au câștigat în greutate, 17% au consumat mai mult alcool și 33% au fumat mai mult decât de obicei.
Conducătorul studiului, dr. Daisy Fancourt, de la UCL Epidemiology & Health Care, a spus că “studiul indică faptul că majoritatea oamenilor fie au o repulsie față de izolare, fie nu au o opinie clară”.
“Este cazul celor care au venituri mai mici, locuiesc în spații supraaglomerate sau a celor care locuiesc singuri și se simt într-o mai mare măsură izolați. Pe de altă parte, cei care au răspuns că preferă izolarea locuiesc în spații mari, sunt împreună cu familia și au venituri însemnate. Aceștia au fost mai puțin afectați din punct de vedere economic și social.”