Eficiența purtării măștii în exterior este pusă la îndoială. Persoane care au fost anterior infectate cu Covid-19 contestă această măsură și, reunite într-o asociație, fac apel la justiție.
„Contestațiile la instanța administrativă din Paris, Marsilia, Lyon și Nisa au fost depuse miercuri, 2 septembrie”, a anunțat într-un comunicat de presă avocatul Fabrice Di Vizio, avocat al asociației Victimele Coronavirusului în Franța.
Purtarea măștii „crează confuzie”
Alte recursuri sunt în curs de formulare, se menționează în comunicat. Asociația critică guvernul pentru că și-a schimbat prea des versiunea privind importanța purtării măștii. La începutul epidemiei, executivul a afirmat că masca nu este recomandată, cu excepția cadrelor medicale care sunt în contact permanent cu pacienții.
În ultimele săptămâni, purtarea unei măști a devenit obligatorie în spațiile publice închise și, de la 1 septembrie, această măsură a fost impusă la școală și în întreprinderi. În plus, din ce în ce mai multe orașe au emis ordine pentru a face masca obligatorie afară, pe străzi. Potrivit Le Monde, 13.200 de municipalități din 88 de departamente au optat pentru această măsură, cum ar fi Lille, Tours sau Biarritz.
„Nu există un consens cu privire la purtarea măștii în exterior”
„[Purtarea măștii] a devenit un subiect confuz. O măsură care nu este înțeleasă nu va fi niciodată pusă în aplicare”, scriu ei.
Asociația laudă „măsurile din iulie, care stabilesc purtarea obligatorie a măștii în locuri închise, în special în magazine”, dar nu înțelege extinderea acestei măsuri în exterior.
„În timp ce Ministerul Muncii autorizează eliminarea măștii în anumite condiții, în timp ce nu există un consens cu privire la purtarea măștii în exterior, cum să justificăm aceste decrete care impun purtarea ei pe străzi, în mai multe orase? ” întreabă avocatul.
Sursa: BFM TV