de Alexandru Anghel
Update 31 martie:
Reprezentanții Humanitas ne-au confirmat că biblioteca virtuală va fi updatată permanent cu titluri proaspete. Astăzi deja ai 10 noi cărți pe care poți să le citești gratuit în format electronic, printre care „Scrisori către fiul meu” de Gabriel Liiceanu, „România în 7 gesturi” de Radu Paraschivescu și „Întoarcere în secondul 21”, de Ioana Pârvulescu.
Librăriile fizice se închid pentru a proteja cititorii și librarii pe timpul epidemiei, dar nevoia noastră de cărți ar trebui să fie acum mai mare ca oricând.
Ca să-ți retrezească apetitul, Humanitas scoate la joc 45 de cărți, printre care clasice ca Marele Gatsby, Doamna Dalloway, Alice In Wonderland sau Portretul lui Dorian Gray și te invită să le descarci gratuit, dacă faci o vizită aici, în biblioteca lor virtuală.
E una dintre cele mai frumoase metode de a-ți gâdila imaginația cât stai acasă, izolat, și te gândești la primul lucru pe care urmează să-l faci când trecem peste toată nebunia asta. (Eu abia aștept niște pastéis în Lisabona, o ploaie de vară în Washington Square și poate apoi cireșii înfloriți, la Tokyo).
Foarte important este și să susții în continuare librăriile tale preferate: în lipsa magazinelor fizice, comandă on-line. Cărturești și Humanitas te așteaptă cu lista aia pe care ai tot amânat-o.
Ce privilegiu pe noi, să putem intra oricând în lumile imaginate de Fitzgerald, de Salinger, de Lewis Caroll, Hemingway, Murakami, sau, nu mai zic, de Boris Vian. De florile care vindecă și de piano-cocktai-ul lui din Spuma Zilelor ne-am putea folosi acum.
Ca să înțelegi mai bine, citește și articolul ăsta de pe ZF.ro și ascultă mai multe aici.