Lăcustele migratoare sunt aprobate ca hrană în Europa. „Bogate în proteine, vitamine, fibre și minerale”
Comisia Europeană autorizează introducerea pe piață ca bun de consum a lăcustei migratoare, a doua insectă recunoscută ca aliment de UE, după viermele de făină. Lăcusta migratoare (Locusta migratoria) va fi disponibilă în versiuni congelate, uscate sau sub formă de pudră și va fi vândută ca gustare sau ca ingredient într-o serie de produse alimentare, spune executivul UE într-un comunicat.
Autorizația vine după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat undă verde, iar statele membre votat pozitiv.
Viermii de făină au fost aprobați ca hrană în iunie.
Sămătoase și hrănitoare
Bogate în acizi grași, proteine, vitamine, fibre și minerale, insectele sunt considerate de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a fi alimente foarte hrănitoare și sănătoase.
Sunt consumate în fiecare zi de milioane de oameni din întreaga lume. UE le-a identificat, în cadrul programului său „De la fermă la furculiță”, ca sursă alternativă de proteine, care poate permite un sistem alimentar mai durabil.
Insectele erau deja comercializate în UE, deoarece unele țări considerau că nu sunt acoperite de regulamentul european anterior privind „alimentele noi”.
Dar reglementările aplicate din ianuarie 2018 au impus necesitatea unei autorizații de introducere pe piață a insectelor ca hrană.
Sursa: BFMTV
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook