Ivermectina inhibă și noile variante ale coronavirusului. „Profilaxie pentru toate persoanele de contact”, recomandă Ion Alexie
Tulpina britanică are o rată a mortalității mai mare cu 30% și este mult mai contagios, anunță premierul britanic Boris Johnson. Medicul infecționist Ion Alexie recomandă profilaxie cu Ivermectină în cazul tuturor persoanele de contact.
„Știți bine că testele PCR depind de o cantitate minimă detectabilă de virus, iar unele teste pot fi fals negative – dacă la momentul testului, în nasofaringe se găsește o cantitate virală mai mică decât cea detectabilă la PCR. Din acest motiv este importantă profilaxia cu Ivermectină, pentru a elimina potențialele cazuri nedetectate”, spune Alexie.
Protocoalele nu trebuie să fie literă de lege, trebuie să fie adaptabile și flexibile, continuă el.
Noile tulpini se propagau deja în urmă cu câteva luni. Varianta britanică circula din septembrie, iar primele publicații au apărut în decembrie. La fel și cea sud-africană sau braziliană. Dacă vom constata că anumite mutații evită vaccinurile, ce ne mai ramâne?
„Ivermectina împiedică multiplicarea mai multor virusuri, cum ar fi: SARS-Cov-2, Zika, HIV, Dengue, Febră galbenă, Encefalită japoneză, West Nile, Gripa A si altele. Cel mai probabil va inhiba și noile variante ale virusului Covid-19 din Anglia, Africa de Sud sau Brazilia”, crede Alexie.
Ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunța că „9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR”.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook