Un colectiv de profesioniști și cercetători în îngrijirea copiilor (medici, psihiatri, psihanaliști, juriști, magistrați, profesori de educație națională, filosofi, sociologi etc.) – aproximativ 50 de personalități din Franța – protestează împotriva discursului legat de „autodeterminarea” copilului, despre care cred că legitimează o creștere bruscă a cererilor de schimbare de sex, în special în rândul adolescenților.
„Nu mai putem ignora ceea ce ni se pare o derivă serioasă comisă în numele emancipării „copilului transgender” (cel care declară că nu s-a născut în „corpul potrivit”). Numai cu argumentul « sentimentelor » ridicate la rang de adevăr, discursurile radicale legitimează cererile de schimbare de sex. Dar acest lucru se face cu prețul tratamentului medical pe tot parcursul vieții sau chiar al tratamentului chirurgical (îndepărtarea sânilor sau a testiculelor). Acest fenomen și acoperirea sa puternică în mass-media sunt cele care ne îngrijoreaza și nu alegerile adulților transgender.”
Gândind că oferă o soluție, guvernul scoțian a emis pe 12 august noi linii directoare de incluziune LGBT, care vor permite copiilor care intră în școala primară să își poată schimba numele și genul fără consimțământul părinților.
Din ce în ce mai multe cereri
Ceea ce se întâmplă acum în anumite state s-ar putea întâmpla foarte repede peste tot în Europa: promovarea acestor proceduri a avut ca rezultat în ultimii ani o inflație considerabilă a cererilor de schimbare de sexul în rândul copiilor și mai ales în rândul fetelor adolescente. Potrivit lui Jean Chambry, psihiatru responsabil de CIAPA (Centre Intersectoriel d’Accueil pour Adolescent in Paris), acum aproape zece ani existau aproximativ zece cereri pe an, iar 2020 erau zece pe lună.
„Cum am ajuns aici? Și avem (încă) dreptul de a reacționa fără a fi insultați sau amenințați? Cum poatr fi considerat dreptul la autodeterminare un progres? Acest fenomen, „copilul transgender”, este în realitate o mistificare contemporană care trebuie denunțată energic. În numele bunăstării și a libertății fiecăruia, un copil, eliberat de acordul părinților săi, va putea „alege” așa-numita identitate de gen.”
Dar copilul este o ființă în proces de dezvoltare, viitorul său evoluează constant înainte de a atinge un stadiu de maturitate. Există unanimitate pe această temă în rândul neurologilor, psihanaliștilor, psihiatrilor, pediatrilor și a tuturor specialiștilor.
Copilul, și cu atât mai mult adolescentul, este acaparat într-o logica ale cărei consecințe duc la destabilizare mentală, o ruptură față de familie și de toți cei care refuză să-și împărtășească punctul de vedere. Această constrângere generează un discurs antisocial și acuzator, impune anturajului un limbaj specific. Discursurile acestor tineri sunt adesea stereotipate, ca și cum ar fi pierdut toată gândirea critică (care este o caracteristică a aderenței la o secta).
Răpirea copilăriei
„Denunțăm această răpire a copilăriei. Este urgent să informăm cetățenii de toate profesiile, de toate orientările, de toate vârstele, despre ceea ce mâine ar putea deveni unul dintre cele mai mari scandaluri de sănătate și etică, pe care le-am fi lasat să se întâmple fără să spunem un cuvânt: modificarea corpurilor copiilor. Pentru că, spunându-le copiilor că li s-a „atribuit” un sex la naștere și că îl pot schimba liber, îi facem pacienți pe viață: consumatori de substanțe chimice hormonale comercializate de companiile farmaceutice, consumatori care recurg din ce în ce mai mult la operații în căutarea visului himeric al unui corp fantezist.
Confuzia domnește, în mare măsură menținută în scopul manipulărilor care afectează umanitatea în cel mai profund substrat: evoluția, temporalitatea, rătăcirile și îndoielile sale. În numele respingerii unei presupuse atribuiri de sex, asistăm, jenați, fără a înțelege nimic, la o atribuire de identitate. Astfel, fetele care erau considerate altădată doar «baietoase”, sunt prezentate astăzi ca transgender.
Nu, cu siguranță, în numele protecției copiilor nu mai putem să tăcem! Refuzăm ca, în numele „drepturilor omului”, să fie contestată această bază comună – universalismul drepturilor – care constituie fundamentul umanității.”
Sursa: L’Express