Elon Musk nu vrea să se vaccineze împotriva Covid-19 și îl numește pe Bill Gates „cretin”

Elon Musk a aruncat din nou o mică bombă. Miliardarul și fondatorul SpaceX a recunoscut într-un podcast realizat de New York Times că nu va face vaccinul împotriva coronavirusului. „Nu sunt în pericol, nici copiii mei”, i-a explicat Elon Musk interlocutorului său, Kara Swisher. Elon Musk a criticat „izolarea națională fără sfârșit” care i-ar fi „redus încrederea în umanitate”. El a pledat pentru izolări țintite, în special pentru persoanele „expuse riscului”. Swisher a punctat că oamenii ar putea muri dacă ar fi luate astfel de decizii, dar nu pare să fie o preocupare prea mare pentru Elon Musk: „Toată lumea moare”, a spus el.

În plus, miliardarul a dezvoltat un argument ciudat, pentru a-și susține afirmațiile despre compania sa specializată în zbor spațial. „SpaceX nu s-a oprit nicio zi în timpul epidemiei[…] Aveam o autorizație de securitate națională pentru că făceam lucrări de securitate națională. Am trimis astronauți la stația spațială și ne-am întors ”, a adăugat el.

„Gates este un cretin”

În cele din urmă, magnatul din industria auto i-a răspuns lui Bill Gates, care a catalogat afirmațiile lui Elon Musk referitoare la coronavirus drept „stupide”. Bill Gates a amintit despre lipsa de calificare a lui Elon Musk în domeniul vaccinurilor, specificând că nu trebuie „confundate domeniile în care nu este prea implicat”. Musk a avut o replică dură în The New York Times, numindu-l pe Bill Gates „cretin” și amintindu-i că una dintre companiile saale fabrica mașini pentru CureVac, companie producătoare de vaccinuri, în care Bill Gates investise.

Exit mobile version