interviu de Iulia Maria Pârlea
Majoritatea teraselor s-au deschis la 1 iunie, iar proprietarii de restaurante așteaptă să redeschidă și sălile din interior. Această măsură ar putea veni la 1 iulie, în situația în care autoritățile vor considera că situația epidemiei o va permite.
Majoritatea celor care și-au reînceput activitatea în acest domeniu spun că nu se poate vorbi încă despre profit și solicită autorizație pentru a deschide și în interior, mai ales că vremea de la început de iunie nu a fost tocmai potrivită pentru a sta la terasă.
Însă există și excepții. Sunt locuri de care oamenilor le-a fost dor și își doresc să revină, indiferent de noile condiții.
Am vorbit cu Zsolt J. Tarsay, managing partener la restaurantul Poesia din capitală. Ne-a spus cum se simte redeschiderea din perpectiva proprietarilor de terase, când vor reveni lucrurile la normal și ce a mers, totuși, bine în această perioadă.
Cum ți-ai schimbat strategia de promovare în această perioadă?
În perioada care a trecut ne-am promovat serviciile de livrări la domiciliu, servicii care au funcționat surprinzător de bine având în vedere că la Poesia vin clienții pentru o experiență culinară, dar și pentru atmosfera primitoare.
Când ai deschis terasa? Cu cât timp înainte trebuie să-mi fac o rezervare?
Terasa este deschisă de pe 1 iunie. E bine să îți faci rezervare cu 2-3 zile înainte, locurile sunt limitate iar cererea chiar e mare.
Ești pe minus sau pe plus? Dacă ești pe minus, când și cum estimezi că îți vei reveni?
Suntem pe zero plus 🙂 Anul ăsta supraviețuim, la anul vom trece pe profit.
Ai mărit prețurile? Tot aud de o taxă de coronavirus? Ce părere ai despe cei care au făcut asta?
Nu am mărit prețurile, nu avem nici taxă de Covid. Însă fiecare comerciant poate să pună ce taxa vrea, dacă e legală. Uite, în Veneția am plătit taxa pe muzică… era un baiat care cânta la un pian în piața San Marco și toate terasele din piață aplicau aceasta taxă 🙂