Donald Trump: „Nimeni nu mă iubește”

President Donald Trump walks on the South Lawn of the White House in Washington, early Sunday, June 21, 2020, after stepping off Marine One as he returns from a campaign rally in Tulsa, Okla. (AP Photo/Patrick Semansky)

Cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale, febrilitatea lui Donald Trump este resimțită la Casa Albă. Marți, președintele american a avut o conferință de presă pentru a discuta despre criza de sănătate care a făcut peste 150.000 de victime în Statele Unite. El a fost întrebat despre popularitatea dr.Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, ținta atacurilor Casei Albe din ultimele săptămâni.

„E interesant. Are un rating de popularitate foarte bun, apreciez asta. Este bine. Pentru că, nu uita, lucrează pentru această administrație. El lucrează cu noi. Am fi putut lua alte persoane. Am fi putut lua pe altcineva. Nu trebuia să fie doctorul Fauci. El lucrează cu administrația noastră și, în cea mai mare parte, am făcut ce ce au recomandat el și alții ”, a spus Trump. Înainte de a preciza: „El are această notă de popularitate ridicată, așa că eu de ce nu am o notă de popularitate ridicată… e vorba de virus? Este destul de ciudat. Un om care lucrează pentru noi, alături de noi, foarte îndeaproape, dr. Fauci și dr. Birx, care este, de asemenea, foarte apreciat, avem o mare atenție pentru ei, dar pe mine nimeni nu mă place. Poate fi doar personalitatea mea. Asta e tot.”

În ultimele săptămâni, lui Donald Trump i-a scăzut popularitatea pe măsură ce numărul deceselor cauzate de Covid-19 a crescut în Statele Unite. Graficul produs de FiveThirtyEight arată cum, din momentul în care criza economică a început să lovească țara și s-a depășit cifra de 10.000 de victime, simpatia pentru Donald Trump s-a redus treptat: la 28 iulie, 59,1% dintre respondenți au respins politica administrației și doar 37,4% o aprobau.

Acest lucru se vede si în sondajele pentru alegerile prezidențiale. Chiar dacă le contestă și reamintește că sondajele nu i-au prezis victoria în 2016, Donald Trump este amenințat de Joe Biden în anumite state cheie, în care a câștigat în 2016: în Pennsylvania , democratul are un avans de 7 puncte, 7,2 puncte în Wisconsin, 7,9 în Michigan și 6,3 puncte în Florida.

Mai îngrijorător pentru campania președintelui este faptul că se află dificultate sau este condus în anumite bastioane republicane precum Texas (Biden conduce cu 0,8 puncte), Arizona (+3,9 puncte pentru Biden) și Georgia (Trump este cu doar 0,9 puncte înainte).

Un mesaj serios estompat de ieșirile controversate

Acest lucru explică schimbarea de atitudine a miliardarului, care în ultimele zile a transmis un mesaj mai serios în raport cu pandemia, îndrumând la purtarea măștii și la respectarea normelor de distanțare fizică, după ce a petrecut luni întregi minimizând severitatea bolii și respingând măsurile de izolare din cauza impactului lor dăunător asupra economiei Statelor Unite, care era principalul său argument de campanie.

Dar această atitudine a fost subminată de mai multe ieșiri, în special pe Twitter. Marți, contul fiului său cel mare, Donald Jr., a fost blocat timp de 12 ore pentru că a distribuit, la fel ca președintele, o informație video falsă despre Covid-19, în care un doctor cu trecut mai mult decât controversat asigură că „există un tratament” referindu-se la hidroxiclorochină, în timp ce comunitatea științifică nu a ajuns la această concluzie și spunând că că purtarea măștii nu este utilă pentru a opri răspândirea virusului.

În timpul conferintei de presă, Donald Trump a vorbit despre Stella Immanuel și i-a apărat pe ceilalți profesioniști din domeniul sănătății care vorbesc în acest videoclip șters de pe rețelele de socializare: „Sunt medici foarte respectați. Este o o femeie care a fost impresionat prin declarațiile sale și a avut un succes uriaș ”, a spus el.

„Nu știu nimic despre ea”, a răspuns unui jurnalist cu privire la afirmațiile anterioare ale pediatrului potrivit cărora anumite boli ginecologice au fost cauzate de relațiile sexuale pe care pacienții le-ar fi avut cu demoni, ADN-ul extraterestru ar fi folosit pentru a vindeca oamenii, reptilienii ar guverna Statele Unite dar și faptul că microcipurile ar fi injectate în timpul vaccinurilor: „Au găsit gena care îi face pe oameni să devină credincioși, asa că vor vaccina împotriva ei ”, a spus Stella Immanuel.

Exit mobile version