Orchestra Națională Radio dedică spectacolul de vineri, 8 martie 2024, prezenței feminine în muzică.
Programul se va deschide cu o creație semnată de o compozitoare: „Corale și cutii muzicale”, de Diana Rotaru.
În finalul serii Adela Liculescu oferă autografe pe albumul „Moștenitorii României Muzicale”
De Ziua Internațională a Femeii Orchestra Națională Radio îți propune la Sala Radio un eveniment dedicat prezenței feminine în muzică. Vineri, 8 martie 2024 (de la 19.00), urcă pe scena bucureșteană două invitate speciale. Este vorba despre dirijoarea Jessica Cottis și pianista Adela Liculescu. În plus, programul serii se va deschide cu o creație semnată de o compozitoare: Diana Rotaru – „Corale și cutii muzicale”. Veți mai asculta în programul serii de la Sala Radio Mozart – Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră și Richard Strauss – suită din opera „Cavalerul rozelor”, se arată într-un comunicat.
Jessica Cottis este dirijor-șef și director artistic al Orchestrei Simfonice din Canberra (Australia). Ea colaborează constant cu orchestre de top ale lumii. Între acestea se numără London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Sydney Symphony, Los Angeles Philharmonic ș.a. Este una dintre personalitățile de vârf ale artei dirijorale britanico-australiene.
Absolventă a Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, pianista Adela Liculescu are un palmares impresionant de premii. Cel mai recent este premiul al II-lea la Concursul Internațional G. Enescu (București – 2021). În 2018 a câștigat premiul I la Prix du Piano – Berna (Elveția). În 2017 a fost distinsă cu premiul I și premiul publicului la cele mari Concursuri Internaționale. La Brahms din Europa – la Pörtschach (Austria) și Detmold (Germania).
La finalul concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu solista serii în foaierul central al Sălii Radio. În cadrul unei sesiuni de autografe acordate de Adela Liculescu pe albumul „Moștenitorii României Muzicale”. Cartea a apărut la Editura Casa Radio în colecția Radio România Muzical.