Didier Raoult: „Sunt victima unui complot la nivel foarte înalt, în legătură cu hidroxiclorochina”
Invitat miercuri, 18 noiembrie, la CNews, profesorul Didier Raoult a vorbit pentru prima dată față de procedura disciplinară lansată de Ordinul Medicilor împotriva sa, săptămâna trecută. Aceasta a fost demarată în urma depunerii unei plângeri de către Societatea de patologie infecțioasă (SPILF), în septembrie, care îl acuză pe profesor că a prescris hidroxiclorochina fără autorizație.
Specialistul în boli infecțioase spune că nu este „surprins” de aceste procese. El susține că este ținta „unei conspirații la nivel foarte, foarte înalt”, fără a specifica totuși la cine se referă. „Am fost avertizat din timp. Mi s-a spus că „va exista o plângere la Consiliul Ordinului Medicilor. De asemenea, va fi o plângere către procurorul din Marsilia”, a continuat el.
Confruntat cu acuzațiile SPLIF, care se referă în special la hidroxiclorochină, Didier Raoult se apără și afirmă: „Am tratat 13.000 de oameni, așa că percep ca pe o glumă faptul că mi se spune că nu spun niciodată adevărul”.
Didier Raoult a criticat apoi guvernul pentru gestionarea greșită a crizei Covid-19 și pentru că a făcut-o „ca pe o afacere pur politică”. De asemenea, el a acuzat executivul că nu „se preocupă de îngrijirea medicală”.
Profesorul consideră, de asemenea, că nu există un al doilea val de Covid-19 și preferă să vorbească despre „o succesiune de mici epidemii”. „Nu am înțeles niciodată care a fost al doilea val. Nu știu ce este și nu vreau să creez o dispută (…) Noi considerăm că există două variante ale virusului (…)”.
El a continuat spunând că „printre persoanele care au depus o plângere, mulți au fost foarte deranjați de faptul că am dezvăluit sumele primite de la Gilead, ceea ce le-a influențat judecata”. Profesorul a definit SPILF ca fiind „puternic finanțată de Gilead” și că „nu acceptă când cineva atrage atenția asupra unui conflict de interese”. Președintele SPILF a reacționat la această acuzație în septembrie, explicând că legăturile dintre medici și laboratoare sunt necesare pentru cercetare.
Sursa: Le Figaro
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook