Statele Unite ale Americii înregistrează peste un sfert din cele 15 milioane de cazuri de Covid-19 confirmate în întreaga lume.
Statisticile ne arată care mai este situația în lume, iar ceea ce se întâmplă nu seamănă deloc cu ceea ce ne-am fi putut imagina la începutul pandemiei.
Săptămâna trecută au fost raportate, în medie, 227.000 de cazuri pe zi în întreaga lume – crescând de la aproximativ 177.000 de cazuri pe zi la începutul lunii iulie.
După ce a durat mai mult de trei luni pentru a ajunge la primul milion de cazuri în întreaga lume, rata de creștere a infectărilor arată că acum a fost nevoie de puțin peste trei săptămâni pentru a trece de la 10 la 15 milioane de cazuri confirmate.
Numărul de noi cazuri zilnice în întreaga lume a scăzut în aprilie, întrucât măsurile stricte de izolare au avut efect în multe dintre țările cele mai afectate în primele etape ale pandemiei.
China, Italia, Coreea de Sud și Spania au reușit să reducă semnificativ numărul de cazuri; cu toate acestea, epidemia a cunoscut o creștere în alte țări precum Brazilia, India, Rusia și Statele Unite.
Datele colectate de OurWorldinData, o organizație non-profit cu sediul la Universitatea Oxford, dezvăluie că fiecare țară din lume încă se confruntă cu noi cazuri.
Chiar și Noua Zeelandă, unde măsurile de prevenție și-au spus cuvântul, cazurile active scăzând la zero luna trecută, a înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână din cauza persoanelor infectate care au intrat în țară.
Noile cazuri zilnice cresc într-un ritm și mai rapid în India, unde peste 1,2 milioane de oameni au fost testați pozitiv.
Ultimele date arată o tendință similară în Africa de Sud, care se află acum în primele cinci cele mai afectate țări.
Mai multe studii demonstrează că pandemia este mult mai răspândită decât confirmă cifrele oficiale.
Sursa: The Independent