Covid-19| Infectările și internările în cazul copiilor sunt în creștere, arată Academia Americană de Pediatrie

Școala nu a început în toate regiunile, dar medicii pediatri americani sunt deja îngrijorați. În Statele Unite, rata contaminării cu Covid-19 la copii a crescut în timpul verii, potrivit datelor colectate de Academia Americană de Pediatrie (AAP) și analizate de New York Times.

Chiar dacă virusul pare să circule mai puțin și să provoace mai puține complicații la copii și adolescenți decât la adulți, rata infectării acestora a crescut semnificativ în ultimele luni, potrivit dr. Sean O’Leary, vicepreședinte al AAP, citat de ziarul american. O creștere care poate fi explicată prin testarea masivă, dar care reflectă și o intensificare a contaminării, deoarece s-a mărit și numărul deceselor și spitalizărilor.

Aceste creșteri au fost înregistrate în toate statele americane. Circumstanțele contaminărilor nu sunt clare. Începerea școlii este menționată în mod special, întrucât în unele state startul anul școlar a avut loc în mijlocul verii. Dar alte școli așteaptă până la începutul lunii septembrie sau intenționează să urmeze învățamantul la distanță.

Un risc pentru cei din jur

Multe cazuri de transmitere a virusului între copii au fost înregistrate și în taberele de vară, amintește New York Times. În statul Georgia, cel puțin 260 de persoane au fost testate pozitiv după ce au fost intr-o tabără de vară. Dintre acestea, majoritatea erau tineri între 6 și 17 ani.

Acest exemplu, precum și ponderea mare de noi infectări la copii, reprezintă un motiv de îngrijorare în contextul redeschiderii treptate a școlilor din Statele Unite, în special în statele în care circulația virusului este ridicată și unde măsurile de limitare a răspândirii nu sunt suficiente. Chiar dacă cei mici și adolescenții nu dezvoltă forme grave ale bolii, riscul de contaminare a celor din jur este real.

„Este imposibil să separi școlile de restul comunității, ceea ce reprezintă o dificultate”, a declarat dr. William Raszka Jr. ziarului american. „Când există o rată de prevalență ridicată în comunitate și se deschid școlile, va exista o rată ridicată de transmitere în sălile de clasă”, explică medicul pediatru specializat în boli infecțioase.

Aceste date confirmă rezultatele unui studiu american anterior care susținea că cei mici sunt extrem de contagioși. O concluzie care contravine concluziilor experților francezi, de exemplu. Potrivit Societatății Franceze de Pediatrie, copiii cu vârsta de până la 15 ani sunt, în realitate, foarte puțin contagioși: sunt mai susceptibili de a fi infectați de către adulți decât invers. Prin urmare, problema contaminării în rândul celor mai tineri este departe de a fi rezolvată.

Exit mobile version