Covid-19| Cum reușește Germania să reziste atât de bine în fața virusului
Germania pare să fi găsit soluția în lupta contra Covid-19. Marți a înregistrat 1.407 de cazuri noi și 12 decese. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, spune că rezultatele bune se datorează respectării regulilor de igienă, distanțare socială și purtării măștilor. „Situația din țara noastră are mult de-a face cu respectarea acestor norme de protecție. Atenție și vigilență sunt cuvintele cheie”, a declarat el marți.
Spre deosebire de Franța și Spania, Germania este mai puțin populară printre turiști și mulți germani au rămas acasă în această vară, limitând riscul de contaminare.
Cei mai aventuroși au fost testați la întoarcerea în Germania, iar guvernul a extins lista țărilor considerate zone de risc în timpul verii, deoarece cazurile de coronavirus au crescut rapid în destinațiile preferate de turiștii germani.
Rolul sistemului SORMARS
Pe lângă regulile de igienă și distanțare fizică, autoritățile sanitare au creat de la începutul epidemiei un sistem de detectare și gestionare a focarelor, pentru a le izola cât mai repede. Proiectat pentru Ebola în Africa, software-ul de supraveghere open source SORMARS („Surveillance Outbreak Response Management and Analysis System), a fost adaptat și pus la dispoziția autorităților germane de sănătate.
Dar, potrivit profesorului Gerard Krause, epidemiolog la centrul Helmholtz, este posibil ca Germania să beneficieze în prezent de răspunsul bun în cazul primului val: „Un nivel mai mic de infectări este întotdeauna mai ușor de controlat.„.
Berlinul va investi până la 750 de milioane pentru a accelera dezvoltarea vaccinului
Guvernul a anunțat marți că sprijină financiar trei companii germane care sunt implicate în cursa dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului. Astfel, BioNTech și Curevac vor primi 375 de milioane de euro, respectiv 230 de milioane de euro pe parcursul cercetărilor, în timp ce IDT Biologika are deja un acord cu statul. Ministrul Cercetării, Anja Karliczek, a subliniat însă că nu se așteaptă ca un vaccin să fie disponibil înainte de mijlocul anului viitor.
Sursa: Les Echos
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook