Oficialii din domeniul sănătății din Hong Kong au recunoscut practica legării bebelușilor și a copiilor aflați în izolare de paturile lor, în unele cazuri, pe măsură ce au apărut critici împotriva consecințelor psihologice ale măsurilor drastice. În ciuda faptului că este unul dintre cele mai populate orașe din lume, fosta colonie britanică a reușit, în mare parte, să țină epidemia sub control.
Hong Kong a înregistrat 11.000 de cazuri și 200 de decese legate de coronavirus de la începutul epidemiei. Rezultatul a fost obținut prin implementarea unora dintre cele mai dure și restrictive măsuri din lume.
Oboseală în fața măsurilor drastice
Oricine are un test pozitiv pentru coronavirus este internat imediat și izolat, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, iar cei considerați cazuri de contact sunt trimiși timp de două săptămâni în centrele de carantină administrate de guvern.
Majoritatea călătorilor care intră pe teritoriu trebuie să respecte o carantină de trei săptămâni în hoteluri dedicate, pe cheltuiala lor.
Până acum, în contextul represiunii politice din partea guvernului chinez, măsurile nu au provocat încă proteste majore, dar indignarea a început să crească în ultimele săptămâni din cauza oboselii cetățenilor în fața restricțiilor, care tind să devină permanente.
Autoritățile citează „siguranța și bunăstarea pacienților”
Furia se intensifică pe rețelele de socializare în legătură cu practica de a-i separa pe copii de părinții lor, unele mame raportează că sunt împiedicate să alăpteze, iar copiii sunt legați de paturile lor, pentru a-i face să stea la locurile lor.
Guvernul din Hong Kong a emis în mod repetat declarații pentru a-și justifica politica, inclusiv cea de legare a copiilor.
În general, spitalul ia lua în considerare aplicarea restricțiilor fizice asupra copiilor pentru siguranța și bunăstarea pacienților, a declarat Direcția Generală a Spitalelor într-un comunicat. „Este solicitate acordul părinților sau tutorilor”, menționează comunicatul.
Autoritățile susțin că părinților care sunt negativi la testele Covid li se permite, de regulă, să-și însoțească copiii infectați în unitățile de izolare, dacă există loc.
Dar acest lucru este departe de a fi o regulă. Există exemple de părinți care sunt izolați într-o zonă diferită a spitalului și care încearcă să-și consoleze copiii printr-o linie telefonică internă.
În ultimele zile, consulatele Elveției, Marii Britanii și Statelor Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la consecințele psihologice ale măsurilor drastice în vigoare.
Sursa: Ouest France