Covid-19: Au început testele pentru “planta miracol”, Artemisia
Guvernul din Madagascar susține că a descoperit o plantă care are proprietăți de vindecare în cazul pacienților infectați cu noul virus.
Cercetători din toată lumea participă la un test care va stabili dacă Artemisia poate fi o soluție în lupta împotriva Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că până în acest moment nu există studii științifice care să demonstreze eficiența plantei în combaterea coronavirusului.
Oamenii de știință germani de la Institutul Max Planck din Postdam, împreună cu cercetători din Germania și Danemarca colaborează cu americanii de la compania ArtemiLife pentru a stabili dacă Artemisia poate fi utilizată pentru a trata Covid-19.
“Este primul studiu care investighează proprietățile acestei plante în legătură cu noul virus”, a spus conducătorul studiului, Peter Seeberger, pentru Deutsche Welle.
Un medicament bazat pe Artemisia este folosit de multă vreme pentru a trata malaria.
Și nu este primul tratament pentru malarie care este propus ca variantă pentru Covid-19. Hidroxiclorochina se regăsește pe lista potențialelor medicamente, deși există puține aspecte care susțin eficacitatea ei în tratamentul Covid-19.
Sunt necesare mai multe date științifice
Artemisia a fost catalogată ca “destul de eficientă” și în cazul altor boli, în afară de malarie, spune Seeberger. Studiile au arătat că extractul de Artemisia oprește cu succes coronavirusul care provoacă SARS, boala care a apărut în Asia în 2002.
Rezultatele testelor vor fi publicate cel mai târziu la finalul lunii mai. Dacă acestea vor dovedi că Artemisia are un impact pozitiv, vor urma testele clinice pe oameni.
“Tratament miraculos”, dar fără dovezi
La finalul lunii aprilie, președintele din Madagascar, Andry Rajoelina, a prezentat o băutură care conține extact de Artemisia dar și alte plante, ca fiind “medicamentul miracol” pentru coronavirus.
De atunci, mai multe țări din Africa au plasat comenzi pentru a primi băutura care este vândută sub denumirea de COVID Organics.
Directorul institutului de cercetare Malagasy IMRA, Charles Andrianjara, a fost contactat de Deutsche Welle, dar a dat un răspuns vag despre “teste făcute pe oameni” și a invocat o experiență îndelungată în cercetarea acestei băuturi.
Nu a putut da informații despre un test legat de acest presupus medicament. De asemenea, este dificil pentru cercetători din alte țări să testeze poțiunea, pentru că formula de preparare este secretă. Andrianjara a spus că nu o poate face publică, deoarece trebuie să protejeze drepturile de proprietate intelectuală.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook