Un nou studiu susține că cercetătorii chinezi au creat în laborator virusul SARS-Cov-2, apoi au încercat să modifice retroactiv genomul viral astfel încât să rezulte versiuni care să susțină ipoteza evoluției naturale a unui element pornit de la lilieci.
Autorii lucrării, profesorul britanic Angus Dalgleish și cercetătorul norvegian Birger Sørensen, spun că au găsit dovezile procedurilor de inginerie genetică de mai bine de un an, dar au fost ignorați de profesioniștii din domeniu și de jurnalele medicale importante.
Dalgleish este profesor de oncologie la St. George’s University din Londra și este cunoscut pentru inovațiile aduse „primului vaccin împotriva HIV”, care poate trata pacienții diagnosticați cu SIDA și le acordă posibilitatea de a ieși din schema de tratament pentru câteva luni.
Sørensen este virusolog și președinte a companiei farmaceutice Immunor, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid care nu a fost introdus încă pe piață, numit Biovacc-19.
Acuzațiile aduse de cei doi, care au acceptat să vorbească pentru Daily Mail, pot produce un șoc în cadrul comunității științifice, din moment ce majoritatea experților din domeniu susțineau până nu demult că originea coronavirusului nu poate fi legată decât de o evoluție naturală.
Primele semne
În timp ce analizau genomul SARS-Cov-2, în scopul dezvoltării unui vaccin anti-Covid, cei doi au depistat „amprente unice” în structura virusului, care nu ar fi putut rezulta decât în urma unei munci de laborator. Au încercat să publice descoperirile, dar au fost respinși de majoritatea publicațiilor de specialitate, care erau atunci convinse că virusul a pornit de la lilieci sau alte animale.
Chiar și după ce fostul șef MI6 Sir Richard Dearlove a declarat public că teoria cercetătorilor ar trebui investigată, ideea a fost catalogată drept „fake news”.
Dalgleish și Sørensen au definitivat acum o lucrare a cărei concluzii este că „SARS-Cov-2 nu are niciun stămoș natural” și că „nu există nicio îndolială” asupra faptului că virusul „a fost creat în laborator”.
China colabora cu Statele Unite
În urma analizelor elaborate ale unor jurnale și baze de date, cei doi oameni de știință au descoperit cum cercetătorii chinezi, unii lucrând în strânsă legătură cu universități americane, au creat căi de dezvoltare a unui nou coronavirus.
Dalgleish și Sørensen susțin că proiectul a presupus izolarea secvenței genomice a unui coronavirus descoperit la liliecii din peșterile din China și modificarea proteinei spike, transformându-l în noul virus SARS-Cov-2.
Sørensen spune că SARS-Cov-2 conține aminoacizi pozitivați, care se lipesc de părțile încărcate negativ ale celulelor umane ca un magnet, devenind astfel puternic infecțios. Coronavirusul are un șir de patru aminoacizi în proteina spike.
Dar, la fel ca în cazul magneților, aminoacizii încărcați pozitiv se resping între ei, așa că este dificil să găsești trei consecutivi, în organismele dezvoltate natural, iar existența a patru unul după altul este „extrem de puțin probabilă.”
„Legile fizice arată că nu poate exista un șir de patru aminoacizi pozitivi. Nu poți obține așa ceva decât în mod artificial”, spune Dalgleish pentru Daily Mail.