Cercetătorii chinezi au descoperit că sectoarele unde se vând fructe de mare și carne din cadrul piețelor alimentare prezintă un nivel ridicat de contaminare cu noul coronavirus. Oficialii spun că temperatura scăzută și umiditatea ridicată sunt factorii care au contribuit la această situație.
Raportul a fost realizat pentru a susține eforturile de limitare a transmiterii virusului, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri legate de piața Xinfadi, un colos comercial de dimensiuni egale cu 160 de terenuri de fotbal puse unul lângă altul, notează Reuters.
Ultimul focar, apărut la Beijing, a infectat mai bine de 100 de cetățeni și a provocat îngrijorare în China.
Dintre pacienții care lucrau la piața Xinfadi, majoritatea erau la raionul de fructe de mare sau la cel de carne de vită.
China a blocat importurile de somon din Europa, sub suspiciunea că ar putea fi sursa infectărilor din ultimele zile.
Igiena precară din aceste piețe și vulnerabilitățile sistemului de aprovizionare trebuie urgent remediate, au spus voci din conducerea Partidului Comunist la începutul săptămânii.