Cercetătorii suedezi dezvoltă un vaccin anti-Covid administrat cu ajutorul unui inhalator
Poți fi vaccinat împotriva Covid-19 fără a fi înțepat? Companiile lucrează în prezent la soluții alternative, potrivit BBC, care explică faptul că o nouă soluție este în prezent studiată în Suedia: administrarea vaccinului cu ajutorul unui inhalator de dimensiunile unei cutii de chibrituri.
Iconovo colaborează cu ISR, un start-up de cercetare în domeniul imunologiei din Stockholm, pentru a dezvolta un vaccin cu pulbere uscată împotriva Covid-19. Tehnologia folosește în mod direct proteine ale virusului SARS-Cov-2 și nu este ARN mesager, precum Pfizer/BioNTech sau Moderna, care se bazează pe molecule responsabile de transmiterea informațiilor codificate în genomul uman prin intermediul proteinei cunoscute sub numele de „spike”.
O revoluție industrială pentru vaccinuri
Potrivit companiilor dezvoltatoare, metoda tehnică de producție ar putea oferi vaccinuri care pot rezista la temperaturi de până la 40°C, ceea ce ar elimina problemele de stocare. Vaccinurile ARN mesager trebuie să fie depozitate în flacoane de sticlă rezistente la temperaturi de -70 ° C și transferate transferate în frigidere înainte de administrare. În caz contrar, își pierd eficiența.
Un lanț de frig foarte important de respectat care complică foarte mult livrarea vaccinului în întreaga lume, în special în țările care nu dispun de frigidere suficiente.
La fel de eficient ca o injecție?
Vaccinul sub formă de pulbere ar putea deschide calea către producerea unei pilule-vaccin, care poate fi administrată oral. Ziarul israelian Jerusalem Post raportează că start-up-ul Oravax Medical tocmai a lansat în Israel primul studiu clinic al unui vaccin oral împotriva Covid-19 sub formă de pilule, informații preluate de site-ul Futura-Science. În acest moment, compania se află în faza 1 de testare.
Una dintre marile întrebări legate de aceste noi tehnici este dacă ar fi la fel de eficiente ca o injecție. Pulberea înghițită este eliberată în organism prin intestin. Dacă această tehnică este viabilă pentru un număr de medicamente deja existente, cercetările făcute până în acest moment nu au putut determina eficacitatea în cazul unui vaccin elaborat astfel.
Sursa: Ouest France
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook