ARTA LUI SADDO OCUPĂ PIAȚA AMZEI

Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

  • Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop.
  • Expoziția Saddo are loc în str. Piața Amzei nr. 13 de pe 4 până pe 28 aprilie 2024.
  • Arta lui Saddo se situează la intersecția artelor decorative cu hip-hop și cultura urbană.

Expoziția „Fanboy 2” a artistului Saddo se deschide în Piața Amzei din București, pe 4 aprilie. Saddo a participat la numeroase expoziții de grup atât la nivel local, cât și internațional. A expus în orașe precum Copenhaga, New York, Berlin, Montreal, Ottawa, Salvador, Bangkok, Viena, Mexico City, Oakland și Portland. Arta sa a fost preluată de publicații precum The New Yorker și The Hollywood Reporter.

Prezentând cea mai cuprinzătoare serie realizată până în prezent de artistul Saddo, expoziția „Fanboy 2” ocupă Pieței Amzei și reunește o selecție de lucrări ce acoperă ultimii patru ani de activitate artistică, printre care lucrări din expoziția de debut, „Fanboy”, alături de schițe ce au stat la baza tuturor lucrărilor, desene, picturi de mari dimensiuni, tapiserii, sculpturi și obiecte prezentate pentru prima oară publicului.

Evenimentul de deschidere a expoziției „Fanboy 2” are loc pe 4 aprilie 2024, între orele 18.00 și 22.00, la adresa Piața Amzei nr. 13. Gazde sunt Mobius Gallery & The Institute. Acesta va fi însoțit de un mix muzical live, curatoriat de Ouch Collective, în colaborare cu Black Rhino Radio pop-up.

Curator: Entități și eroi personali

„Fanboy este un proiect/o expoziție ca un caleidoscop. Te îndrumă să intri în povestea icon-urilor actuale, personaje din lumea rap care au început prin a fi gamechangers pentru ca mai apoi să devină the kings and queens of the game. Într-un registru puternic POP, Saddo, creează nu doar lucrări pe această temă dar și un ambient. Un plently care omagiază într-un mod interdisciplinary entități și eroi personali care sunt responsabili pentru soundtrack-ul lui personal. Este ceva ce îi place cu adevărat, acest instinct simplu la prima vedere, de a crea lucruri și lucrări pe teme care pur și simplu te atrag. Deci, se poate spune că lucrările (în diverse medii) din acest proiect au și rolul de totemuri și obiecte de cult, nu în sensul unor conotații magice, ci în sensul unei fascinații reale și heartfelt”, notează în textul curatorial Lea Rasovszky.

Deschisă în 2015, Mobius Gallery își propune să producă expoziții de artă contemporană la calitate muzeală și să găzduiască schimburi culturale între Est și Vest. De la deschidere, a devenit unul dintre spațiile cele mai consistente dedicate artei în România, cu un program internațional dinamic în care se regăsesc expoziții ale unor artiști consacrați, aflați în ascensiune sau emergenți.

Saddo s-a născut în România, la Mediaș. Artistul abordează o diversitate de medii, de la pictură pe pânză la murale de mari dimensiuni și ilustrații pentru diferite proiecte comerciale. Operele sale, combină influențe artistice variate, precum Rousseau, Matisse sau Grayson Perry, cu pasiunea sa pentru miniaturile iraniene, covoarele asiatice și ilustrația contemporană. Acest mix eclectic include și elemente din artele decorative, hip-hop și cultura urbană.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook