Bolnavii Covid nu mai au loc în spitalele din Londra. Sunt transferați la hoteluri sau case de bătrâni

Pentru a rezolva problema supraaglomerării spitalelor, Londra își transferă pacienții la hoteluri și redeschide spitalele de campanie. Oficialii se așteaptă ca situația să se înrăutățească și mai mult în zilele următoare. Cazurile Covid-19 au atins un nivel maxim datorită răspândirii noii variante. Guvernul britanic nu mai știe cum să încetinească răspândirea.

În ciuda izolării, săptămâna trecută aproape 7.000 de persoane au decedat din cauza coronavirusului. În fiecare săptămână, sute de pacienți noi sunt spitalizați. În prezent, 35.000 de paturi de spital sunt ocupate – 7.600 doar în Londra, care a devenit epicentrul infecțiilor. Primarul Capitalei, Sadiq Khan, a declarat stare de „incident major” pe 8 ianuarie. Un fel de stare de urgență care face posibilă mobilizarea întregului serviciu public. Pentru șeful furnizorilor de servicii naționale de sănătate, Chris Hopson, este „destul de clar” că rata infectării nu va scădea la fel de repede ca în primăvară, din cauza noii tulpini care se răspândește mai repede.

„Surplus”

Dar personalul din domeniul medical este deja epuizat. „Situația este cu adevărat gravă. În departamentul meu, 20 de persoane sunt infectate. În altul, până la 80%, spune o asistentă care lucrează într-un spital din Londra. Trebuie să reamenajăm sălile pentru a face față surplusului”. Asta înseamnă mai puține locuri pentru cei cu alte boli sau pentru victimele accidentelor. Pentru reduce presiunea din spitale, „nu va fi exclusă nicio soluție”, spune ministrul Sănătății, Matt Hancock. Spitalul de campanie din Londra, NHS Nightingale Hospital, a fost redeschis și a început să primească pacienți. Și căminele de bătrâni vor primi bolnavi Covid. Alții vor fi transferați la hoteluri, cu ajutorul organizațiilor voluntare, personalului medical și militarilor. London Hotel Group primește deja pacienți de la King’s College Hospital, din sudul Londrei. Grupul hotelier, despre care se spune că este în discuții cu aproximativ 20 de spitale, ar putea furniza 5.000 de paturi. „Încercăm să oferim un colac de salvare în acest moment critic”, spune managerul, Meher Nawab.

„Tsunami”

La Londra, primarul cere guvernului măsuri și mai restrictive, cum ar fi purtarea măștilor pe străzi. În Scoția, premierul Nicola Sturgeon a anunțat noi restricții, care vor intra în vigoare, cel mai probabil, de sâmbătă. Irlanda, deși este izolată din decembrie, se confruntă cu un „tsunami de infectări”, potrivit prim-ministrului Micheal Martin. Luni, țara a înregistrat cea mai mare rată de infectare din Europa: 1.288 de cazuri pe milion de locuitori.

Sursa: Liberation

Exit mobile version