Pe 16 aprilie, SOS Homophobie a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Asociația a explicat că și-a unit forțele cu „Elodia Bulgarini, studentă la medicină, pentru a efectua un sondaj”, ca parte a tezei sale finale pe tema: « Provocările monitorizării ginecologice a femeilor care au relații sexuale cu femei ». Dar asociația SOS Homophobie a preluat întrebarea și a reformulat-o, prin înlocuirea cuvântului „femeie” cu „oameni care au (sau au avut) vulvă și au relații sexuale cu oameni care au vulvă”.
📋 SOS homophobie s'associe à Elodia Bulgarini, étudiante sage-femme, pour mener une enquête sur la santé gynécologique…Publicată de SOS homophobie pe Vineri, 16 aprilie 2021
Utilizatorii critică eliminarea cuvântului: „Nu mai avem dreptul să folosim cuvântul „femeie”? Ar fi asta „transfobic” și nu suficient de inclusiv? Nu, pentru că este în mare parte exclusivist, sexist și misogin, SOS Homophobie”.
„Mai misogin și lesbofob de atât, nu există”, a scris un alt utilizator.
„Așa vorbim despre lesbiene la SOS Homophobie? Îmi pare rău, dar asta mă îngrozește”, scrie un alt internaut.
SOS Homophobie a folosit de câteva ori expresia „oameni care au (sau au avut) vulvă”. Astfel, asociația a reamintit obiectivul sondajului, care a fost de a defini modurile de îmbunătățire a monitorizării ginecologice pentru oamenii pe care refuză să îi numească „femei”.
Când faci click pe chestionar, prima întrebare întărește principiul, întrebând dacă ai sau ai avut vulvă. Apoi, trebuie să menționezi perioada și să specifici dacă ești femeie, bărbat sau non-binar. Cert este că postarea SOS Homophobie a creat o polemică aprinsă pe rețelele sociale și a indignat mulți utilizatori care au observat un comportament în totală contradicție cu principiile care ar fi trebuit apărate de asociație.
Sursa: Valeurs Actuelles