Americanii cu studii de doctorat sunt cei mai reticenți la vaccinul anti-Covid, arată un studiu la care au participat 5 milioane de adulți

Americanii cu studii de doctorat sunt cei mai reticenți la vaccinul anti-Covid, arată un studiu la care au participat 5 milioane de adulți
Centru de vaccinare în Kansas, SUA. Foto: AP

Un studiu neevaluat încă de experți independenți – care a analizat datele unui sondaj la care au participat peste 5 milioane de adulți – a constatat că, atunci când se măsoară gradul de ezitare privind vaccinul anti-Covid în funcție de nivelul de educație, cei cu doctorat au fost cei mai sceptici.

Orice alt grup de nivel educațional a devenit mai puțin ezitant în timp, dar cei care au studii de doctorat au rămas statornici privind opțiunea lor – și se gândesc de două ori când vine vorba de a face vaccinul.

În ianuarie, primele trei niveluri de educație de la cel mai ezitant la cel mai puțin ezitant au fost:

1.Liceu sau mai puțin.

2.Facultate.

3.Doctorat.

Până în mai, primele trei niveluri de educație, de la cele mai ezitante la cele mai puțin ezitante, au fost:

1.Doctorat.

2.Liceu sau mai puțin.

3.Facultate.

Grupul cel mai puțin ezitant de la început până la sfârșit a fost reprezentat de participanții la studiu cu diplome de masterat.

„Din cunoștințele noastre, niciun alt studiu nu a evaluat educația cu acest nivel de precizie, ceea ce a fost posibil datorită dimensiunii neobișnuit de mari a eșantionului (> 10.000 de participanți cu doctorat)”, arată studiul. „Este necesară o investigație suplimentară asupra ezitării în rândul celor cu doctorat.”

Aproximativ 50% dintre persoanele din toate categoriile ezitante sunt îngrijorate de efectele secundare.

Cei care „sunt siguri” că nu vor face un vaccin au motivat, de regulă, că nu au încredere în vaccin sau că nu au încredere în guvern.

Cei care au spus că lipsa de încredere este un motiv pentru care nu au fost vaccinați par să aibă îndoieli doar cu privire la vaccinul anti-Covid, nu la cele pentru alte boli.

Mulți spun că ezită pentru că „așteaptă să vadă dacă este sigur”, sau așteaptă aprobarea definitivă a agenției de reglementare din SUA.

Sursa: The Blaze

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook