de George Mihalcea
Administratorii averii lui Arthur Conan Doyle – creatorul lui Sherlock Holmes – dau în judecată Netflix pe motiv că noul film produs de companie, Enola Holmes, îl prezintă pe celebrul detectiv ca fiind un personaj foarte emoțional și respectuos cu femeile. Ei susțin că reprezentarea lui Holmes în această manieră „politically correct” e o încălcare a drepturilor de autor pentru personajul lui Conan Doyle. Pe scurt, dacă Netflix vrea să-l înzestreze pe Sherlock Holmes cu sentimente, trebuie să plătească.
Anunțat pentru septembrie anul acesta, Enola Holmes, viitorul film de la Netflix – cu Millie Bobby Brown din Stranger Things (în rolul Enolei Holmes) și Henry Cavill (în rolul lui Sherlock) – e bazat pe romanele scriitoarei Nancy Springer, care i-a creat lui Sherlock Holmes o soră adolescentă, Enola. Deși personajul Sherlock Holmes aparține domeniului public, administratorii averii lui Arthur Conan Doyle susțin că multe elemente narative sunt luate din cele 10 povești despre Holmes pentru care ei dețin încă drepturile de autor.
Astfel că aceștia au dat în judecată nu doar Netflix, ci și pe scriitoarea Nancy Springer și editura la care aceasta și-a publicat cările despre Enola Holmes, Penguin Random House.