Academia de Medicină din Franta recomandă ca vaccinul anti-Covid să fie obligatoriu
Academia Națională de Medicină din Franța consideră esențial ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie obligatoriu pentru mai multe profesii și pentru vaccinarea copiilor și adolescenților, fiind singura modalitate de a obține „o rată de imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia”.
Covid-19: Vaccinarea, singurul remediu
Vaccinarea obligatorie s-a confruntat cu problema lipsei vaccinurilor și cu incertitudinile cu privire la nivelul lor de eficacitate, dar „cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% față de formele grave ale Covid-19, vaccinurile aprobate în prezent în Franța (…) îndeplinesc condițiile care permit impunerea obligației de vaccinare”, judecă instituția.
„Măsurile individuale (gesturi de prevenție) și cele colective (stingerea, carantina) sunt incapabile să controleze timp îndelungat” epidemia Covid-19, susține academia. Însă „dinamismului campaniei i se opune atitudinea ezitantă la vaccinare”.
Prin urmare, va fi „foarte dificil să obținem o rată de acoperire semnificativă înainte de sfârșitul verii, care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populația adultă sau 80% din populația totală”, consideră organismul consultativ, care decide asupra problemelor de sănătate publică și etică medicală.
Ce profesii esențiale sunt vizate cu prioritate?
Judecând că „o astfel de obligație nu poate fi introdusă decât treptat”, recomandă în primul rând ca vaccinarea să fie „obligatorie” pentru o serie de categorii ale populației, începând cu profesiile esențiale (profesori, profesioniști din domeniul sănătății, poliție și serviciul public în general, servicii de furnizare de alimente, apă, energie, bănci).
Academia consideră că obligația ar trebui aplicată și „activităților profesionale care implică contactul cu publicul” (magazine, restaurante, hoteluri, unități culturale și sportive), „activităților care implică călătorii sau adunări” (călătorii internaționale, cure termale, evenimente), studenților „înainte de începerea anului universitar 2021” și donatorilor de sânge.
„Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 la adolescenți și copii ar trebui luată în considerare de îndată ce protocoalele de vaccinare sunt aprobate în aceste grupe de vârstă”, în ciuda faptului că „Covid-19 provoacă, în general, forme ușoare la vârste mici”.
Sursa: Le Figaro
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook