Covid-19: Dacă Sanofi găsește un vaccin, Statele Unite vor fi servite primele
*Editare ulterioară: Grupul farmaceutic Sanofi a transmis, la câteva ore după declarațiile directorului general, că în cazul în care vor descoperi un vaccin, el va fi disponibil pentru toate țările în egală măsură.
Guvernul SUA va avea „dreptul la cele mai mari comenzi”, a declarat Paul Hudson, directorul general al laboratorului francez.
Directorul executiv al Sanofi spune că Statele Unite „vor primi primele vaccinuri”, deoarece „au investit pentru a încerca să-și protejeze oamenii”.
Chiar dacă Sanofi e un laborator francez, dacă va găsi un vaccin împotriva noului coronavirus, Statele Unite vor fi servite în primul rând. Motivul? Potrivit directorului său general, Paul Hudson, țara „susține riscul investiției” în cercetările efectuate prin acest parteneriat.
Într-un interviu acordat agenției Bloomberg, Paul Hudson explică că guvernul american „are dreptul la cele mai mari precomenzi”, pentru a recompensa investiția în căutarea unui vaccin alături de gigantul farmaceutic.
„Vor primi primele vaccinuri”, a spus el, pentru că „au investit pentru a încerca să-și protejeze oamenii”. Vor avea un avans de câteva zile sau săptămâni fata de restul lumii, a spus directorul general al laboratorului francez.
Peste 100 de proiecte de vaccin în curs de studiu
Sanofi, unul dintre cei mai importanți specialiști din domeniul vaccinurilor la nivel mondial, a intrat în cursa descoperirii unui remediu pentru coronavirus la jumătatea lunii februarie, cu anunțul unui acord de cooperare cu Autoritatea pentru Cercetare și Dezvoltare Avansată din domeniul biomedical (Barda), care depinde de Departamentul de Sănătate al Statelor Unite.
Laboratorul va folosi tehnologia ADN recombinant pentru a accelera dezvoltarea unui potențial vaccin Covid-19, a spus el. În acest scop, grupul a făcut echipă cu GSK-ul britanic, o colaborare în care cele două laboratoare speră să obțină un rezultat înainte de 2021.
În plus, laboratorul francez colaborează și cu Translate Bio, o biotehnologie americană, care dezvoltă medicamente pe bază de ARN mesager, cu scopul de a dezvolta un alt tip de vaccin împotriva Covid-19.
În întreaga lume, peste 100 de proiecte de vaccin sunt în prezent în studiu, cu o duzină de studii clinice deja în curs.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook