Pașaport Covid sub piele. Implantul cu microcip dezvoltat de suedezi poate stoca datele de vaccinare
Un dispozitiv cu microcip dezvoltat în ultimii ani de startup-ul Epicenter din Stockholm este prezentat ca mijloc de a-ți păstra pașaportul Covid-19 sub piele, potrivit unui videoclip publicat de South China Post. Compania a prezentat un implant capabil să stocheze un pașaport Covid, care poate fi citit de orice aparat care utilizează protocolul de comunicare în câmp apropiat (NFC).
CEO-ul DSruptive și fondator al Asociației suedez a Biohackers, Hannes Sjöblad, demonstrează cum microcipul Epicenter, de dimensiunea unui bob de orez, a fost adaptat pentru pașaportul Covid-19. El este implantat sub piele, fie în braț, fie între degetul mare și arătător.
Three Square Market (32M), o companie de tehnologie cu sediul în Wisconsin, a devenit prima companie din SUA care a oferit angajaților săi implanturi de microcip similare, în august 2017. Prin intermediul cipului, angajații pot trece de uși securizate sau pot plăti pentru mâncare și băutură la cantina companiei.
Microcipurile le-au fost furnizate de Biohax, condusă de Jowan Österlund, un tatuator suedez și specialist în piercing-uri, potrivit The Guardian.
„În cele din urmă, această tehnologie va deveni standardizată, îți va permite să folosești microcipul ca pașaport, abonament pentru transportul în comun, card de cumpărături etc.”, spunea Todd Westby, CEO al 32M la acea vreme.
Tehnologia pe care o folosește compania se numește RFID (Radio-Frequency Identification), care utilizează câmpuri electromagnetice pentru a identifica informațiile stocate electronic. Cipurile folosesc și comunicații în câmp apropiat (NFC), același tip de tehnologie care este folosită la majoritatea cardurilor de credit contactless.
Westby spunea că aceste microcipuri au devenit deja foarte populare în multe țări europene. Acum ar putea deveni pașapoarte Covid.
Sursa: FOX Business
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook