OMS: Europa este singura regiune din lume care înregistrează creșteri ale numărului de cazuri Covid

OMS: Europa este singura regiune din lume care înregistrează creșteri ale numărului de cazuri Covid

OMS transmite că săptămâna trecută au existat aproximativ 2,7 milioane de cazuri noi de Covid-19 la nivel mondial. Și-au pierdut viața peste 46.000 de oameni. Marea Britanie, Rusia și Turcia au înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi.

1,3 milioane de cazuri noi în Europa

Cea mai mare scădere a numărului de infectări a fost înregistrată în Africa și regiunea Pacificului de Vest, unde au fost cu 18%, respectiv 16% mai puține cazuri Covid. Numărul deceselor din Africa a scăzut, de asemenea, cu aproximativ 25%, în ciuda penuriei acute de vaccinuri de pe continent. Alte regiuni, cum ar fi America de Nord și de Sud și Orientul Mijlociu au prezentat cifre similare cu cele din săptămâna precedentă.

Pe de altă parte, numărul cazurilor din Europa a crescut pentru a treia săptămână la rând, înregistrând aproximativ 1,3 milioane de noi infectări. Peste jumătate din țările din regiunea noastră, inclusiv Belgia, au raportat o creștere a numărului de cazuri, potrivit OMS.

Rusia

În Rusia situația pare să devină critică. Recordurile de cazuri noi au fost doborâte în mod repetat. Mai mult, numărul de decese este, de asemenea, record. Luni, 1.015 persoane au murit cu Covid-19, cel mai mare număr de la debutul epidemiei.

Mulți ruși sunt suspicioși cu privire la vaccinurile fabricate în Rusia. Rata de vaccinare de 30% este mult mai mică decât în ​​țările occidentale. Pentru prima dată după vară, Moscova revine la restricții mai stricte de sănătate: Moscova ordonă persoanelor nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani să rămână în case pentru următoarele patru luni. Companiile trebuie să trimită cel puțin 30% din personal să lucreze de acasă până pe 25 februarie.

Marea Britanie

În Marea Britanie, lucrurile par să se miște rapid în direcția greșită, ratele de infectare ajung la niveluri pe care țara nu le-a mai înregistrat de la mijlocul lunii iulie. Începând de luni au fost raportate aproape 50.000 de cazuri noi pe zi. În plus, numărul deceselor a atins și cel mai înalt nivel din ultimele șase luni – 223 de decese în ultimele 24 de ore. Un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson se așteaptă la o iarnă „deosebit de dură” pentru spitale, dacă tendința se păstrează.

Guvernul britanic monitorizează îndeaproape o nouă variantă. Potrivit oficialilor, măsurile actuale fac însă posibil controlul virusului. Nu există semne de reintroducere a restricțiilor de sănătate, cum ar fi cerința de a purta o mască. Boris Johnson a avertizat luna trecută că astfel de măsuri vor deveni necesare dacă serviciul de sănătate va fi din nou supraîncărcat. În Marea Britanie, aproximativ 79% dintre cetățenii cu vârsta de 12 ani și peste au fost complet vaccinați.

Belgia

Și aici, numărul infectărilor continuă să crească, la fel și numărul internărilor și numărul deceselor. Vinerea trecută au fost înregistrate 4.149 de cazuri noi, cel mai mare număr de la începutul lunii mai.

Experții avertizează despre începutul unui nou val.

În acest moment, Olanda are cea mai rapidă creștere a ratei de infectare din Europa, după Monaco, potrivit cotidianului De Volkskrant. Irlanda, Polonia și Estonia înregistrează, de asemenea, creșteri de peste 40% săptămânal. În Spania, Franța, Elveția și Italia, valul de toamnă nu a fost încă anunțat.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook