Promovarea vaccinului anti-Covid cu camionul funerar: „Nu vă vaccinați”, să ajungeți la noi
„Nu te vaccina”, poți citi pe panourile laterale și posterioare ale unui camion. Dedesubt, numele și site-ul web ale unei companii care pretinde a fi o casă funerară. Este însă o campanie neconvențională de promovare a vaccinurilor anti-Covid, lăudată de liderii spitalelor locale și a utilizatorilor de social media. Însă unii experți în marketing sunt sceptici și nu cred că cei care se opun vacciinarii vor fi influențati de mesajul dur.
Adresa web a firmei funerare Wilmore duce utilizatorii spre o pagină care spune simplu: „Vaccinează-te acum. Dacă nu, ne vedem curând.” și are link spre site-ul StarMed, un furnizor de servicii medicale din zonă.
Marți dimineață, o agenție de publicitate locală a dezvăluit că a fost ideea sa. „Am fost noi. Vaccinați-vă”, spune compamie BooneOakley într-un tweet.
Cursa pentru vaccinarea oamenilor împotriva coronavirusului și a variantelor sale a generat o serie de eforturi publicitare, majoritatea centrate pe promisiunea de a pune capăt pandemiei. Ezitarea în fața vaccinului rămâne o preocupare de vârf pentru oficialii din domeniul sănătății de pretutindeni. Mai puțin de 55% de americani sunt complet vaccinati, conform The Washington Post.
David Oakley, președintele companiei publicitare care a venit cu ideea camionului funerar fals, spune că a vrut să găsească un mod provocator de a atrage atenția asupra problemei.
„Tot ceea ce se face în acest moment este destul de simplu: „fii vaccinat, vaccinează-te azi”, spune Oakley. „Este un mod diferit de a transmite mesajul”.
O campanie prea agresivă
Stacy Wood, profesor la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, care studiază promovarea vaccinului anti-Covid, spune că BooneOakley a realizat o campanie prea agresivă pentru a schimba mentalitatea unei persoane nevaccinate. Mai mult, riscă să le întărească poziția.
Scott Ratzan, un expert în comunicare de la City University din New York, are o opinie similară. „Acest tip de frică nu îi mișcă pe oameni atunci când știu că există alții care au avut Covid și nu au murit”, spune Ratzan, a cărui cercetare a implicat intervievarea persoanelor care ezită să se vaccineze.
Sursa: Washington Post
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook