Seychelles, cu peste 60% din populație vaccinată, a reintrodus restricții stricte. Numărul de cazuri este în creștere
Deși peste 60% din populația sa a fost deja complet vaccinată, mai mult decât în orice altă țară din lume, Seychelles se confruntă cu o creștere suplimentară a cazurilor de coronavirus. Ca răspuns, arhipelagul a restabilit restricțiile stricte de sănătate: închiderea școlilor, interzicerea întâlnirilor între persoane care provin din gospodării diferite, program restrâns al barurilor, restaurantelor și magazinelor, muncă de acasă. Stingerea de la ora 23:00 rămâne în vigoare. Măsuri vor dura cel puțin trei săptămâni. Pe 24 mai se va revizui decizia.
„În ciuda tuturor eforturilor pe care le depunem, situația Covid din țara noastră este critică în acest moment, cu multe cazuri raportate săptămâna trecută”, a declarat pentru Bloomberg ministrul Sănătății din Seychelles, Peggy Vidot, pentru a justifica introducerea acestor măsuri.
În trei zile, între joi și sâmbătă, au fost înregistrate aproape 500 de noi contaminări, aducând numărul de cazuri active în țară la aproximativ 1.000. Dintre acești pacienți, 65% nu au fost vaccinați sau au primit doar o doză, iar restul de 35% au fost injectați cu ambele doze.
Eficacitatea vaccinurilor, pusă sub semnul întrebării
Autoritățile nu au o explicație clară pentru acest nou focar, referindu-se doar la un respect mai scăzut pentru gesturile de barieră în timpul sărbătorilor de Paște. Problema eficacității vaccinului nu a fost abordată.
Însă este crucială. Cum se explică o astfel de creștere a numărului de cazuri în situația în care mai mult de 60% dintre cei aproximativ 98.000 de locuitori ai arhipelagului (60.7% conform site-ului Our World in Data, 62.2% conform Bloomberg) sunt deja complet vaccinați? Este un procent mai mare față de cel înregistrat în Israel, considerat campionul mondial al vaccinării (58,5%, conform World Our in Data, 55,9%, potrivit Bloomberg). Pentru campania lor de vaccinare, care a început în ianuarie, Seychelles a folosit două vaccinuri: Sinopharm, din China și Covishield, versiunea serului AstraZeneca fabricat în India.
Sursa: CNews
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook