Google se folosește de Inteligența Artificială pentru eliminarea deșeurilor alimentare și pentru a-i hrăni pe cei flămânzi
Tehnologia este calea viitorului, iar acest lucru nu este neapărat un lucru rău. Utilizarea corectă a tehnologiei poate schimba lumea în bine, așa cum a demonstrat Google cu prototipul lor.
O filială Google numită X sau The Moonshot Factory își propune să pună capăt risipei alimentare din întreaga lume.
Au fost concepute două programe pentru a ajuta producătorii de alimente, furnizorii și bucătăriile comerciale să direcționeze alimente suplimentare către băncile de alimente.
Din cauza problemei masive de distribuție a alimentelor care afectează globul, Google a dorit să găsească soluții viabile.
Așadar, au creat Project Delta, un program de învățare automată care folosește date și algoritmi pentru a detecta mâncarea irosită. Calculele garantează că mâncarea suplimentară va merge către cei care chiar au nevoie de ea. Inteligența artificială realizează o sarcină aparent imposibilă, eliminând nevoia de forță de muncă în acest proces.
Un raport al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU a constatat că risipa alimentară însumează 1,3 miliarde de tone la nivel global în fiecare an. Aceasta echivalează cu aproximativ o treime din aprovizionarea cu alimente la nivel mondial care se strică. În același timp, aproape 1 miliard de oameni din întreaga lume suferă de subnutriție. Numai în SUA, 30% până la 40% din alimentele produse sunt irosite, ceea ce duce la niște costuri suferite de comercianți de 57 miliarde de dolari anual.
Poate nu te-ai fi gândit, dar 1 din 8 persoane din America suferă de subnutriție.
Problema deșeurilor alimentare nu afectează doar consumatorii și întreprinderile. Mediul înconjurător suferă și el din cauza resurselor irosite, cum ar fi apa, combustibilul, electricitatea și îngrășămintele.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook