Macedonia aprobă Ivermectina ca tratament anti-Covid. Și vecinii bulgari folosesc oficial medicamentul „superior Remdesivirului”
Autoritățile sanitare au decis să dea undă verde medicamentului, care costă doar zece euro și care și-a dovedit eficacitatea în tratarea Covid. Numeroase studii științifice arată că Ivermectina reduce durata spitalizării în cazul pacienților Covid-19, dacă tratamentul este administrat în timpul primei faze a bolii, provocând dispariția simptomelor. Cetățenii macedoneni au primit medicamentul din Grecia, prin intermediul contrabandiștilor!
Comisia de experți formată de ministrul Sănătății a pregătit un aviz pozitiv cu privire la Ivermectină și îl va depune la „Agenția pentru medicamente MALMED” (agenția națională locală pentru medicamente), după care acest medicament poate fi importat legal în Macedonia, informează Free Press citând surse oficiale.
Nu era disponibil în farmaciile macedonene și nici în spitale. Site-ul Free Press a contactat mai mulți pacienți macedoneni care au comandat Ivermectina „la negru”, din Grecia și au plătit 1200 de dinari (aproximativ 20 de euro) pentru patru tablete de trei miligrame. Prețul în Grecia este mai mic, de zece euro, iar respectivii au plătit o „marjă” suplimentară pentru livrare, adică profitul furnizorilor.
Ivermectina este acum inclusă în protocolul de tratament pentru pacienții Covid. Ministerul Sănătății a spus pentru Free Press: „Acest protocol a fost adoptat de către grupul de experți al Clinicii Universitare de Pneumologie și Alergologie PHI și de centrele Covid-19 ale Unității de Medicină Internă”.
„Experții noștri spun că Ivermectina este un medicament sigur, cu eficiență dovedită și că în toate studiile Covid-19 a dat rezultate extrem de pozitive”. De asemenea, este acceptat de profesioniștii din domeniul sănătății ca măsură preventivă, dar acest lucru nu este discutat în mod deschis.
Directorul Agenției pentru Medicamente, Ljirim Shabani, spune că „Agenția a cerut Comisiei de Boli Infecțioase să ofere un aviz de specialitate pentru a putea importa Ivermectina în Macedonia”.
Experții medicali, inclusiv profesorul Nikola Panovski și fostul ministru al Sănătății, Dragan Danilovski, au susținut în mod deschis Ivermectina.
„Repet, consider că Ivermectina este superioară Remdesivirului”, a spus Danilovski în noiembrie, adăugând că Remdesivirul este scump și costă 3.000 de dolari pentru fiecare pacient, plus că trebuie administrat doar în spital. În schimb, Ivermectina care poate fi administrată acasă, este un medicament ieftin și s-a demonstrat că reduce mortalitatea.
Grecia nu este singura țară din regiune care folosește Ivermectina ca medicament. În Bulgaria, medicamentul face deja parte integrantă din protocoalele spitalelor. Acibadem City Clinic, spre exemplu, este un spital din Sofia în care Ivermectina este introdusă oficial în tratamentul spitalicesc al Covid-19.
Prof. dr. Ivo Petrov, de la Acibadem City Clinic, spune presei bulgare că este prea devreme pentru a trage mai multe concluzii, dar atunci când medicamentul este aplicat în primele zile după apariția simptomelor, acestea dispar mult mai repede, boala nu mai avansează spre forme severe și, prin urmare, pacienții nu mai ajung la terapie intensivă, nu mai au nevoie de oxigen sau intubație.
„Până în prezent, rezultatele sunt pozitiv încurajatoare. De asemenea, îl folosim în forme mai ușoare, cazuri care debutează cu simptome puține, deoarece nu știm cum se va dezvolta boala sau dacă simptomele se vor agrava. Există și un protocol conform căruia medicamentul să fie folosit pentru prevenirea bolii. Există două astfel de studii asupra cadrelor medicale care lucrează în centre Covid. Am fost primul care a experimentat acest medicament, am luat cele două doze necesare și nu am efecte secundare, iar până acum am fost negativ. Nu sunt infectat și am în jurul meu aproximativ 20 de pacienți pozitivi pe zi”, spune dr. Petrov.
Ivermectina este utilizată pentru boli virale, parazitare și bacteriene. Lista este lungă și include Ebola sau virusul Zika. Este unul dintre cele mai sigure medicamente create în istoria medicinei și este utilizat de peste 40 de ani. Există peste 25 de studii care demonstrează eficacitatea ridicată a ivermectinei pentru prevenire, tratament precoce și tratament spitalicesc.
Studiile arată că Ivermectina este singurul factor care scurtează durata stărilor febrile, iar eficacitatea este maximă dacă este utilizat în primele câteva zile după apariția simptomelor. Dacă administrarea întârzie și începe la cinci zile de la debutul febrei, capacitatea de răspuns scade. În ultimele trei decenii, Ivermectina a fost prescrisă în 3,7 miliarde de doze la nivel mondial.
Sursa: France Soir
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook