Recalibrare| 5 alimente care te ajută să te recuperezi după excesele din timpul sărbătorilor

Recalibrare| 5 alimente care te ajută să te recuperezi după excesele din timpul sărbătorilor

Corpul este pus la încercare în timpul sărbătorilor. Mese copioase, alcool, bomboane de ciocolată… Pentru a te recupera după toate excesele, care sunt bune pentru moral, dar nu neapărat pentru organism, este necesară o schimbare a dietei începând din ianuarie. Iată 5 alimente care te vor ajuta să te detoxifiezi și să revii în formă.

BROCOLI

Pentru a-ți regla tractul digestiv după mesele îmbelșugate, pariază pe alimente verzi, ușor de digerat și bogate în substanțe nutritive, fibre și minerale, cum ar fi broccoli, varză Romanesco,  dovlecei sau spanac. Poți opta și pentru fructe întregi, dar nu sucuri de fructe. Flora microbiană va fi întărită.

KIWI

Vitamina C este recomandată după consumul excesiv de alcool. Luptă împotriva oboselii și are proprietăți anti-oxidante. Deoarece organismul nu o poate păstra, este important să consumi o cantitate mică în fiecare zi. Kiwi este unul dintre fructele cele mai bogate în vitamina C.

LĂMÂIA

Pentru un rezultat eficient, storci lămâile și amesteci sucul obținut cu pătrunjel și puțină apă călduță. Lămâia ajută la eliminarea impurităților, inclusiv a unor pietre mici, și stimulează sistemul imunitar. În mod ideal ar trebui să consumi mica poțiune magică în fiecare dimineață, timp de o săptămână

CEAI VERDE

După ce ai mâncat prea mult sau ai băut prea mult alcool, o ceașcă de ceai verde, cum ar fi cel de matcha, bogat în antioxidanți, ajută la conservarea și protejarea ficatului. Atât timp cât nu abuzezi de el. Ajută la reducerea nivelului de lipide din sânge și astfel previne riscul bolilor cardiovasculare.

MIGDALELE

Nutriționiștii îți recomandă să consumi aproximativ 30 de grame de semințe oleaginoase la micul dejun. Alunele, migdalele, nucile, caju… sunt bogate în fibre și îmbunătățesc digestia, prin reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2 și chiar a anumitor tipuri de cancer.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook