Campania de reorientare profesională provoacă furia artiștilor. „Următorul job al lui Boris Johnson poate fi la circ”
Guvernul britanic a pus capat unei campanii de publicitate care sugera ca o dansatoare de balet să-și schimbe profesia. Această campanie a stârnit furie pe rețelele de socializare, în contextul tensiunilor între comunitatea culturală și guvern, după declarațiile controversate ale ministrului de finanțe Rishi Sunak, care sugerau ca muzicienii „să își schimbe locul de muncă”.
#Fatima agită rețelele sociale
Campania în cauză arată o balerina cunoscută: „Următoarea slujbă a Fatimei ar putea fi securitatea cibernetică (ea pur și simplu nu știe încă)”. CyberFirst, programul guvernamental din spatele acestei reclame, oferă copiilor între 11 și 17 ani posibilitatea de a explora cariere în tehnologie și securitate cibernetică. Alte reclame au inclus imagini ale unei chelnerițe, a unui comerciant cu amănuntul și a unui lucrător din industrie.
Cu toate acestea, mulți au interpretat campania ca pe o sugestie pentru tineri să renunțe la visele lor în artă și să-și regândească planurile de carieră. Lumea culturală s-a mobilizat imediat împotriva guvernului lui Boris Johnson. Reacțiile au fost numeroase și au câștigat un impuls considerabil cu #Fatima și #SaveTheArts. Dr. Zoe Harcombe acuză: „Este oribil. De ce următorul loc de muncă al Fatimei ar trebui să fie în cibernetică? Viața, bucuria, pasiunea și talentul său sunt în balet și lumea noastră este mai bogată datorita ei. Trebuie să fim conștienți de ceea ce se întâmplă ”.
Mulți utilizatori de internet s-au distrat parodiind această campanie, vizând în special guvernul britanic. Putem citi pe Twitter: „Fatima ar putea păstra slujba pe care o iubește (dacă guvernului i-ar păsa)” sau „Următoarea slujbă a lui Boris ar putea fi la circ (el pur și simplu nu știe asta) „.
În ciuda ajutorului de 1,57 miliarde de lire sterline, există un climat de tensiune între guvern și sectorul cultural
Secretarul pentru cultură, Oliver Dowden, s-a distantat repede de imaginea campaniei, numindu-o „grosolană” și spunând că vrea să salveze locuri de muncă în artă. De asemenea, guvernul a eliminat rapid posterul. Această controversă nu face nimic pentru a îmbunătăți imaginea guvernului lui Boris Johnson, acuzat că nu sprijină suficient sectorul cultural. Comentariile lui Rishi Sunak de săptămâna trecută, care îi sfătuia pe artiști să caute de lucru în alte industrii, au stârnit deja furie.
Aproximativ 400 de muzicieni s-au adunat în fața Palatului Westminster pentru a protesta, cerând ajutor pentru locuri de muncă și mai mult sprijin din partea guvernului. Dar, în ciuda anunțului unei investiții de 1,57 miliarde de lire sterline (echivalentul a 1,7 miliarde de euro), actorii din domeniu continuă să denunțe lipsa de considerație pentru viața artistică a țării.
Sursa: Radio Classique
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook