Covid-19| Cât a costat tratamentul lui Donald Trump. O sumă prea mare pentru majoritatea americanilor
O călătorie dus-întors de la Casa Albă la spital cu elicopterul, trei zile de spitalizare, teste multiple, trei tratamente simultane… Dacă Donald Trump ar fi trebuit să achite factura pentru tratamentul împotriva Covid-19, ar fi trebuit să plătească peste 100.000 de dolari, dezvăluie New York Times. O sumă care nu este la îndemâna majorității americanilor.
Președintele SUA, infectat cu coronavirus și internat vineri, 2 octombrie, a părăsit Casa Albă cu elicopterul, îndreptându-se spre spitalul Walter Reed. S-a întors prin aceleași mijloace, trei zile mai târziu. Această călătorie reprezintă deja o mare parte a facturii: potrivit unui studiu, transferurile sunt estimate la aproape 40.000 de dolari. Chiar dacă ai asigurare pentru acoperirea acestor costuri (și sunt rare), cel puțin jumătate din sumă rămâne sub responsabilitatea pacientului.
Majoritatea persoanelor infectate cu Covid-19 care au nevoie de spitalizare nu au acces la acest mod de transport. După cum subliniază cotidianul, costurile cu transportul, la care se adaugă cele pentru îngrijirile medicale duc factura la niveluri greu de imaginat.
Între 30.000 și 190.000 de dolari în caz de spitalizare
Cheltuielile încep înainte de a ajunge la spital. În timp ce unele state au implementat testul gratuit, cererea ridicată înseamnă că perioada de așteptare este adesea foarte lungă. În caz de urgență, americanii trebuie să plătească, în medie, 100 de dolari pe test. Dacă testul a fost comandat de un medic, asigurarea poate interveni. Cu toate acestea, în cazul în care testul este solicitat de angajator, costurile rămân în responsabilitatea angajatului. Și asta chiar dacă trebuie să fie testat în mod regulat din motive profesionale.
În plus, în Statele Unite, prețurile pot varia, în funcție de state și spitale: în Texas, un drive-in a facturat 6.400 USD pentru un test, raportează NYT.
Apoi, e vorba de îngrijirile medicale din spital. La Walter Reed, Donald Trump a primit nu mai puțin de trei tratamente, inclusiv Regeneron, încă experimental, considerat a fi „cheia” recuperării sale. Miercuri, președintele SUA a anunțat că a semnat autorizația de introducere pe piață a unui tratament din aceeași categorie, spunând că va fi „gratuit”. Donald Trump a fost tratat și cu Remdesivir, facturat între 2.340 și 3.120 USD.
Primele studii arată o medie de 60.000 de dolari pentru spitalizarea unui pacient cu vârsta de peste 60 de ani
Dar, din nou, diferentele pot fi imense. Prețul variază, desigur, în funcție de durata spitalizării și de îngrijirea acordată (tratament Covid, oxigenare etc.), dar depinde și de asigurarea fiecărui individ: factura poate ajunge astfel de la aproximativ 26.000 de dolari… la aproape 200.000.
Fără asigurare, factura poate fi considerabil mai mare: în Seattle, un bărbat internat timp de două luni a trebuit să plătească peste 1 milion de dolari.
În virtutea statutului său de președinte, costurile asistenței medicale au fost acoperite integral de guvernul federal. O șansă pe care cei aproape 500.000 de americani care au fost tratați în spital de la începutul pandemiei nu au avut-o .
În Statele Unite, 32% din populația activă are datorii medicale, potrivit unui sondaj efectuat în februarie 2020, care nu a ținut cont de pandemia actuală. Dintre aceștia, 28% aveau deja o factură de 10.000 USD sau mai mult de plătit din cauza tratamentelor sau examinărilor.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook