Germania| Intri în restaurant doar dacă lași numărul de telefon. „N-au muncit niciodată în viața lor, dacă impun asemenea măsuri”
În baruri și restaurante, este, în mod evident, imposibil să porți mască atunci când ești la masă cu prietenii sau familia. Deci, pentru a găsi o alternativă și pentru a evita răspândirea virusului, Belgia și Germania au luat măsuri.
Autoritățile din aceste țări obligă barurile și restaurantele să noteze numerele de telefon ale clienților, astfel încât să îi poată anunța dacă au fost în contact cu cineva care s-a dovedit pozitiv pentru coronavirus.
„Ne aflăm într-o situație tensionată”
A existat o asemenea propunere și în România, când s-au redeschis terasele, însă a fost abandonată.
Măsura ar putea fi impusă și în Franța. Primăria din Paris are în vedere punerea în aplicare a acesteia, dar în mod benevol. Un tip de monitorizare există în Franța, aplicația StopCovid. Dar numai 2 – 2,5 milioane de oameni au descărcat-o.
„Sunt supărat. Cei care impun acest tip de măsură nu au muncit niciodată în viața lor”, spune înfuriat Pascal, un propietar de restaurant, care se opune acestei măsuri.
„Dacă vrem să omorăm toate restaurantele, trebuie să spunem acest lucru”
„Am ucis jumătate din cafenele și restaurante și vrem să omorăm și cealaltă jumătate? Deja, de 100 de ori pe zi, suntem obligați să le reamintim oamenilor că trebuie să poarte masca. Ne aflăm într-o situație tensionată. Așadar, acum ar trebui să le cerem și să își scrie numărul de telefon în registru?”.
În opinia lui, această idee este o prostie. „Trebuie să se oprească. Oamenii care inventează lucruri de genul acesta nu au muncit niciodată în viața lor. Opriți-vă! Încetați să ne mai puneți bețe în roate.”.
„Astăzi situația este tensionată”
„Eu nu am veleități de polițist pentru a ști dacă oamenii spun adevărul sau nu. Astăzi, situația este tensionată. Uneori, când oamenii sunt rugați să-si pună masca, pleacă. Așadar, dacă în plus trebuie să le spunem să se înregistreze în registru…”.
„Dacă am fi fost mai deștepți, imediat ce a apărut virusul, ar fi trebuit să permitem întregii populații asimptomatice să lucreze și ar fi trebuit să luăm măsuri de precauție pentru persoanele care sunt în pericol: vârstnici sau cei care prezintă comorbidități. Acestea sunt măsuri care ar fi permis economiei să supraviețuiască.”.
Sursa: BFMTV
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook